Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za rad gradonačelnika

Bandić od Gradske skupštine dobio -2 za izvješće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvješće o radu zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića od srpnja do prosinca 2009. u zagrebačkoj je Gradskoj skupštini dobilo ocjenu minus dva (-2), odnosno gradski zastupnici su ga većinom glasova 'primili na znanje'.

'To je prvo gradonačelnikovo izvješće i ovaj put će dobiti prolaznu ocjenu', kazao je zastupnik Velimir Srića (HSLS), ali i dodao, kako je došlo vrijeme da Gradska skupština, koja je dosad razmazila gradonačelnika, prihvaćajući sve i svašta, to ubuduće više ne čini. Gradski zastupnici ocijenili su da podaci o subvencijama iz Izvješća, koji za ZET iznose 730 milijuna kuna, a za male i srednje poduzetnike samo 500.000 govore o velikom strateškom neredu i nedostatku vizije u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Brodogradilište Brodosplit "Opetovane subjektivne interpretacije" Nastavlja se sapunica: Brodosplit od Ministarstva zatražio suglasnost za objavu komunikacije Slika nije dostupna IZVJEŠĆE O LJUDSKIM PRAVIMA Petina stanovnika Hrvatske živi u riziku od siromaštva, ne napredujemo ni u jednom segmentu

Bandiću su zamjerili i što je veći dio vremena u 2009. godini provodio u predsjedničkoj kampanji. Gradonačelnik Bandić, međutim, nije čuo te zastupničke kritike, jer je nakon svoga izlaganja otišao iz gradske vijećnice. 'Vitalne funkcije gradske uprave nisu dovedene u pitanje i ne znam zašto vam smeta što je gradonačelnik bio u kampanji', odgovorila je zastupnicima Bandićeva zamjenica Jelena Pavičić-Vukičević. Jurica Meić (SDP) kazao je da nitko nije doveo u pitanje Bandićevo ustavno pravo da se kandidira nego to što je prevario građane, kandidirajući se na četverogodišnji gradonačelnički mandat, iako je znao da to ne želi.

25 za, sedam protiv i jedan suzdržan

Dan Špicer (SDP) je upozorio i na problem, koji je Bandić spomenuo u svom izvješću, o 2138 bespravno useljenih gradskih stanova. Na repliku Margarete Mađerić (HDZ) da bi taj problem bolje mogao riješiti predsjednik SDP-a Zoran Milanović, koji je podržao Bandića u kampanji za gradonačelnika, a problem raspolaganja gradskom imovinom je ostao i dalje, Špicer je odgovorio kako 'više iskustva s izbacivanjem iz stanova ima predsjednica HDZ-a'.

Reagirali su gradski zastupnici HDZ-a, no raspravu je prekinuo predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem. Izvješće gradonačelnika o radu od srpnja do prosinca 2009. primljeno je na znanje od 25 zastupnika sa ZA, a sedam protiv i jednoga suzdržanoga. Gradski zastupnici su prihvatili Izvješće o provedbi Zagrebačke strategije za osobe s invaliditetom u 2009., a tijekom ove godine nastavit će se rad na ukidanju arhitektonskih barijera, te u gradnji zvučnih signala za slijepe osobe. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene