Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić rekao je u utorak da ništa ne traži od Vlade i da ga ne zabrinjava većina u zagrebačkoj Gradskoj skupštini te je najavio da će o svim aktualnim temama i o posjetu Moskvi, gdje je od ruskog predsjednika dobio odličja - Red prijateljstva, te primanju predsjednika Skupštine srbijanskoga grada Jagodine Dragana Markovića Palme govoriti sutra u Gradskoj upravi.

Galerija


"Meni tantijemi ne trebaju nikakvi, ne trebaju mi nikakvi mandati, ja imam dosta mandata... i ništa ne tražim od Vlade Republike Hrvatske, ni s kim nisam razgovarao niti išta tražio, ja nisam žicar", rekao je Bandić na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio olimpijske i državne prvakinje u vatrogastvu iz DVD-a Kašine koje su pristupile Stranci rada i solidarnosti.

Vezani članci Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a (Foto: Dnevnik.hr) SDP kritizirao Bandićevu inicijativu: Zagrebu su potrebni novi mostovi, a ne parking zona Milan Bandić (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Bandić povukao prijedlog o osnivanju "sportskog holdinga"

Rekao je kako ima samo jedan cilj – poboljšati život običnog čovjeka i da nema nikakvih drugih pretenzija.

Na pitanje ima li većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, Bandić je odgovorio da se o tome ne brine i da će većine, ako je ne bude u ponedjeljak, biti u srijedu ili petak, ili će biti neka nova većina.

"Skupština mene nije izabrala, sunčeko moje drago, mene su izabrali građani, a za većinu pitajte predsjednika i potpredsjednicu Skupštine", dodao je Bandić odgovarajući novinarki.

Na upit hoće li i dalje surađivati sa Zlatkom Hasanbegovićem, odgovorio je da je Hasanbegović divan čovjek i velika perspektiva hrvatske politike, "nešto malo veća od Darinka Kosora", te da surađuju. "Surađivat ćemo i s crnim vragom za bolji život građana", poručio je gradonačelnik.

O tome hoće li biti novih izbora za Skupštinu rekao je kako to ne ovisi o njemu, nego o Skupštini.

"Ja sam umjereni optimist, kod mene je uvijek čaša napola puna. Klub Stranke rada i solidarnosti ima 16 zastupnika u Skupštini. Znači, sigurno imam 16, a tko će još tvoriti većinu, vidjet ćemo u ponedjeljak, utorak ili srijedu", rekao je. (Hina)

Ekstremni desničari planirali ubiti francuskog predsjednika, cure detalji

Zagreb zatrpan smećem, Holding potpisao ugovor i poručio: "U najkraćem roku očistit ćemo grad"