Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bandić najavio pobjedu SDP-a na lokalnim izborima 2009. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine, na kojoj će danas biti riječi o konačnom prijedlogu GUP-a Zagreba i amandmanima na GUP, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako i dalje ostaje gradonačelnik i da će sa SDP-om i 2009. (na lokalnim izborima) opet u pohod na pobjedu.

"Moj izborni projekt je Zagreb i sve što sam činio u političkom i obiteljskom životu vezano je za Zagreb", odgovorio je Bandić na pitanje gradskog zastupnika Joška Morića (DC) u aktualnom satu ostaje li gradonačelnik ili prelazi u Hrvatski sabor.

Pročitajte i ovo Geert Wilders Završili parlamentarni izbori Antiislamski i antieuropski populist mogući novi premijer zemlje tulipana: "Nizozemska će biti vraćena Nizozemcima, tsunami azila i migracija bit će obuzdan" Slika nije dostupna Đukanović zadovoljan Vladajuća koalicija u Crnoj Gori pobjednik lokalnih izbora

Na njegov upit istražuje li USKOK gradonačelnika i njegove suradnike, Bandić je odgovorio da nije ni "šef orkestra" ni šef USKOK-a već gradonačelnik te poručio neka institucije rade svoj posao.

Na upit gradske zastupnice Alenke Košiša Čičin-Šain (HNS) Bandić je odgovorio da je voda u Zagrebu ispravna za piće i dodao da se analiza vode obavlja svaka 24 sata.

"Moram smiriti ljude i reći da mineralnih ulja nema u vodi prije vodomjera", naveo je i izrazio uvjerenje da će stanovnici u Vrbanima III i u zgradama POS-a u Španskom u suradnji s investitorom što prije riješiti problem te naveo kako grad nije ni kupovao ni prodavao te stanove.

"Kada je voda u pitanju ne smijemo otvarati vrata politizaciji",
kazao je Bandić i ocijenio kako će sada kada su prošli parlamentarni izbori i u Zagrebu biti manje zagađene vode, urušavanja grada i pucanja zgrada.

Gradski zastupnik SDP-a Jurica Meić je pitao kada će biti utvrđeni kriteriji za dodjelu prostora u neprofitnom sektoru, a Milan Bandić mu je odgovorio da će slijedeći tjedan biti obznanjeno izvješće kako se gradski prostori koriste i dodao da će Centar za mlade po njegovom mišljenju svoje mjesto naći u bivšoj strojarnici između nekadašnje tvornice ulja i tvrtke Pluto.

Pero Kovačević (HSP) zanimao se kako će grad u prosincu namaknuti milijardu kuna u proračun za redovito financiranje 500 milijuna i još toliko u rebalans, Bandić mu je odgovorio da će o tome biti riječi na sutrašnjoj sjednici.

Zastupnici su se zanimali i kada će se graditi dječji vrtić u
Sesvetskom Kraljevcu na što je gradonačelnik odgovorio da će se ondje slijedeće godine početi graditi dva vrtića i dvije škole, a na pitanje Margarete Mađerić (HDZ) kada će na red doći plinifikacija Markuševca kazao je da je magistralni vod do Markuševca izgrađen, a sada se treba "granati po naselju".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene