Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Sve je to uhljebitis"

Bandić građanima osigurao još jedan "neophodan i isplativ" ured - filmski: "Zašto ne? Film je popularan"

Snimanje filma u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Snimanje filma u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Snimanje filma u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Snimanje filma u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Snimanje filma u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Snimanje filma u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Svojem Zagrebu i njegovim građanima koji sve moraju plaćati, gradonačelnik Bandić odlučio je osigurati još jedan ured. Filmski. On bi trebao pomagati produkcijskim kućama koje žele koristiti Zagreb kao filmsku kulisu. Svi uključeni, a posebno gradonačelnik Bandić, vjeruju kako je njegovo osnivanje bilo neophodno i potpuno isplativo.

Uz sve urede u gradu Zagrebu, dobili smo još jedan novi. Onaj filmski. On bi trebao pomagati u komunikaciji inozemnih produkcijskih kuća s gradskim i nadležnim uredima. Ima zasad troje zaposlenih.

Pročitajte i ovo Milan Bandić - 1 ''ŠUMA PROPISA'' Zagreb započinje s podjelom novčane pomoći za obnovu nekretnina oštećenih u potresu Milan Bandić - 2 VIŠE OD 30 TISUĆA PRIJAVA ŠTETE Bandić u Banovini: Niste sami, Zagreb će vam pomoći

"Sumnjam da ćemo sjediti nezaposleni, ali ako se to dogodi, imamo puno posla u promociji. Moramo se povezati s produkcijskim kućama, kucati im na vrata, biti prisutni", objašnjava Mia Pećina Drašković, ravnateljica Filmskog ureda.

Za gradonačelnika Milana Bandića ured je itekako isplativ i velika potreba.

"Pustite Miu da dela, a svaki mjesec ćemo izvještavati koliko smo penezi više dali, nemojte da se igram proročice Pitije, daj Bože da potroši što više novaca, to znači da ćemo više zaraditi", rekao je Bandić. 

Snimanje filmova donosi Zagrebu i trenutačnu zaradu i reklamu. No treba li još jedan ured za to? Građani - podijeljenog mišljenja.

"Zašto ne? Film je sad popularan, po tome nas i poznaju, evo u Dubrovniku se toliko snima, pa neka se snima i u Zagrebu", rekla je jedna građanka. 

"Popularni filmovi koji su snimljeni u Zagrebu, ako su tad mogli dolaziti s njima, zašto ne bi i dalje, zašto gomilati toliko osoblja i ureda, to je sve uhljebitis", drugo je pak mišljenje. 

U Dubrovniku imaju drugačije rješenje

"Stvar vrlo jednostavno funkcionira, naš nadležni upravni odjel za gospodarenje nekretninama u vlasništvu grada zaprima zahtijev i donosi odluku odnosno odobrenje o snimanju", objašnjava Marijana Aksić Vitković. 

U Rijeci, pak, filmska komisija u sklopu javne ustanove Art kina donosi odluku o snimanjima.

"Smiješno mali novac 10.000 kuna godišnje je doveo jako puno produkacija", rekao je Ivan Šarar. 

Iz novog filmskog ureda pozivaju se na bečki primjer. Zaboravljaju pritom kako Beč ima znatno manju gradsku upravu. Nije li se već u nekom od postojećih tijela moglo naći mjesta za poslove dodijeljene filmskom uredu? Za zapošljavanje kod gradonačelnika Bandića samo je nebo granica.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene