Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brzo ih uhvatili

Bajakovo: Iz kamiona iskočilo osam ilegalaca, gotovo uplašili carinike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Utvrđeno je da se radi o pet državljana Afganistana i tri državljanina Pakistana. Zadržani su u policijskim prostorijama i očekuje ih postupak readmisije u Srbiju.

Gotovo su se uplašili carinici i policajci na graničnom prijelazu Bajakovo kada su pregledavali tovarni prostor teretnjaka bugarskih oznaka s priključnim vozilom koji je ušao u Hrvatsku i EU iz Srbije. Primijetili su da carinsko uže nije bilo postavljeno na propisani način odnosno nije bilo provučeno kroz osigurač zatezača cerade čime je bio omogućen pristup robi bez uklanjanja carinskih obilježja koja u trenutku pregleda nisu bila oštećena.

Pročitajte i ovo Carinici pronašli vučju kožu s glavom stigla i kazna FOTO Zaustavili auto pa pronašli trofej: Carinici zaplijenili vuka Slika nije dostupna Blokada granica i izbjeglička kriza 'EU trenutačno riskira sve' - U Opatovcu pojačan dolazak izbjeglica

Kome je bilo namijenjeno 5 milijuna eura pronađenih u kamionu?

To im je bilo sumnjivo pa su pažljivije pregledali unutrašnjost šlepera. Tijekom pregleda robe, u jednom trenutku iz teretnog prostora iskočilo je osam osoba koje su se, preskočivši žičanu ogradu, udaljili izvan prostora robnog terminala, ali brzom intervencijom policijskih službenika graničnog prijelaza Bajakovo svih osam osoba koje su pokušale ilegalno ući na teritorij Hrvatske je uhvaćeno.

Utvrđeno je da se radi o pet državljana Afganistana i tri državljanina Pakistana. Vozač teretnjaka, bugarski državljanin je kažnjen s 1200 kuna kazne zbog carinskog prekršaja i dvije trećine kazne plus 200 kuna troškova prekršajnog postupka, odmah je platio i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja je pušten da nastavi put. Osmorica ilegalaca je zadržano u policijskim prostorijama i nad njima će biti proveden postupak readmisije u Srbiju. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene