Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Utvrđeno je da se radi o pet državljana Afganistana i tri državljanina Pakistana. Zadržani su u policijskim prostorijama i očekuje ih postupak readmisije u Srbiju.


Gotovo su se uplašili carinici i policajci na graničnom prijelazu Bajakovo kada su pregledavali tovarni prostor teretnjaka bugarskih oznaka s priključnim vozilom koji je ušao u Hrvatsku i EU iz Srbije. Primijetili su da carinsko uže nije bilo postavljeno na propisani način odnosno nije bilo provučeno kroz osigurač zatezača cerade čime je bio omogućen pristup robi bez uklanjanja carinskih obilježja koja u trenutku pregleda nisu bila oštećena.

Kome je bilo namijenjeno 5 milijuna eura pronađenih u kamionu?

Vezani članci Vladimir Mićović i Marko Balen - granice - 3 Tko sve i pod kojim uvjetima smije napustiti zemlju i vratiti se: ''Već po dolasku na granicu dobijete letak'' Slika nije dostupna 'EU trenutačno riskira sve' - U Opatovcu pojačan dolazak izbjeglica

To im je bilo sumnjivo pa su pažljivije pregledali unutrašnjost šlepera. Tijekom pregleda robe, u jednom trenutku iz teretnog prostora iskočilo je osam osoba koje su se, preskočivši žičanu ogradu, udaljili izvan prostora robnog terminala, ali brzom intervencijom policijskih službenika graničnog prijelaza Bajakovo svih osam osoba koje su pokušale ilegalno ući na teritorij Hrvatske je uhvaćeno.

Utvrđeno je da se radi o pet državljana Afganistana i tri državljanina Pakistana. Vozač teretnjaka, bugarski državljanin je kažnjen s 1200 kuna kazne zbog carinskog prekršaja i dvije trećine kazne plus 200 kuna troškova prekršajnog postupka, odmah je platio i nakon provedenog kriminalističkog istraživanja je pušten da nastavi put. Osmorica ilegalaca je zadržano u policijskim prostorijama i nad njima će biti proveden postupak readmisije u Srbiju. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook