Arsen Bauk, saborski zastupnik SDP-a, u Sabor je danas došao s flasterom na ustima na kojem je bio - Spužva Bob Skockani.


SDP-ovac je pojasnio kako je to njegov protest protiv represivnog aparata, odnosno protiv privođenja na Braču zbog  verbalnog vrijeđanja državne tajnice za sport Janice Kostelić. Zašto baš Spužva Bob - Bauk sarkastično odgovara kako je riječ o uvaženom izbornom kandidatu.

"Ovo je čini se prvi put da se zbog verbalnih uvreda određuje pritvor i da se kazna određuje po prekršajnom zakonu. Zato pazite kako postavljate pitanje premijeru jer biste i vi mogli završiti u zavoru", upozorio je Bauk i novinare.

Podsjetio je kako su vrijeđali i ministre u SDP-ovoj vladi "i to ne samo po političkoj osnovi", no nitko, kaže Bauk, zbog toga nije završio u zatvoru.

"No, ono što vrijedi za navijače očito ne vrijedi za druge", ustvrdio je SDP-ovac koji smatra da bi za verbalnu uvredu dužnosnika bila primjerena novčana kazna a ne zatvor.

"Ovako ostaje pitanje koliko bi netko dobio da to kaže premijeru, predsjednici ili saborskom zastupniku. Nedavno sam bio u Splitu u kazalištu također izvrgnut ne baš lijepim riječima pa mi nije padalo na pamet nekoga prijavljivati policiji", kazao je Bauk.

"Možda policija vraća neke dugove navijačima. Imamo novog ministra policije i ministra pravosuđa - pozivam ih da objasne o čemu se radi i koji su to novi kriteriji da se znamo ponašati. Ako su se vratila vremena od prije 40 - 50 godina, onda bismo to trebali znati", poručio je SDP-ov zastupnik. 

Vezani članci Arsen Bauk Bauk predlaže da se sjednica DSV-a održi u Saboru: Biraju se čelnici dva zagrebačka suda i Visokog kaznenog suda RH Arsen Bauk prosvjeduje ne noseći zaštitnu masku na sjednici Sabora - 3 Bauk u Sabornici bez maske u znak prosvjeda: "Sve je sponzorirano od Nacionalnog i lokalnih stožera"

Reakcije su tijekom dana stigle i iz njegove stranke. Na Twitteru se, naime, oglasio Mirando Mrsić, koji je poručio: "U politici umjesto jeftinih populizama trebamo rješavati stvarne probleme.Od flastera i sličnih populizama građanima neće ništa biti bolje".

Podsjetimo, Mrsić je prije nekoliko dana najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a, no zasad nije dobio širu potporu.