Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Arbitraža sa Slovenijom

Grabar Kitarović zadovoljna zbog konsenzusa oko arbitraže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska će kao odgovoran član međunarodne zajednice i dalje tražiti način za sporazumno rješavanje graničnih pitanja, poručila je predsjednica.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pozdravila je u ponedjeljak što su predsjednik Vlade Zoran Milanović i predsjednici klubova parlamentarnih stranaka postigli suglasje i zajedničko stajalište prema kršenju Sporazuma o arbitraži s Republikom Slovenijom.

Pročitajte i ovo Milanović o Kolindi - 7 Oštre izjave Bivši ruski veleposlanik komentirao eksplozivne optužbe bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Tko je sabotira i protiv nje lobira... Što je presudilo da Grabar-Kitarović izgubi izbore? Eksplozivne optužbe o Rusima nije pojasnila, a Dnevnik Nove TV pitao je SOA-u što zna o tome

Milanović: Hrvatska izlazi iz Arbitražnog sporazuma. Moramo van, nema nam druge!

"Upravo je to ono zajedništvo koje promičem i na koje pozivam od dana svoje inauguracije pa vjerujem da se takav pristup dijeljene odgovornosti i konsenzus može postići i po drugim važnim pitanjima ključnima za hrvatske nacionalne interese. Bez obzira na ovo kršenje arbitražnog postupka, Hrvatska će kao odgovoran član međunarodne zajednice i dalje tražiti način za sporazumno rješavanje graničnih pitanja te raditi na dobrosusjedskim odnosima sa Slovenijom", ističe se u izjavi predsjednice Grabar Kiitarović nakon sastanka koji je održao premijer Zoran Milanović s predsjednicima klubova parlamentarnih stranaka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene