Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Ključ u Bandićevim rukama

Anka Mrak Taritaš: HNS je spreman za izbore u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao što je posljednjih 15-ak godina u gradu Zagrebu gospodin Bandić odlučivao o niz stvari koje su se dešavale, ovaj čas je njegova zadnja odluka što će se desiti s njegovom budućnošću, rekla je Mrak Taritaš.

Predsjednica zagrebačkog HNS-a i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš izjavila je u subotu kako je ključ grada Zagreba i što će se u Gradu događati u rukama jednog čovjeka - Milana Bandića, koji će odlučiti kada će biti zagrebački izbori, naglasivši da je HNS u bilo kojem trenutku spreman za izbore.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

'Kao što je posljednjih 15-ak godina u gradu Zagrebu gospodin Bandić odlučivao o niz stvari koje su se dešavale, ovaj čas je njegova zadnja odluka što će se desiti s njegovom budućnošću i koju budućnost gradu Zagrebu nudi - da li izbore sada ili će ići normalna procedura. Pričekajmo i vidimo', rekla je novinarima ministrica Mrak-Taritaš, koja je i kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Zagreba.

Dodala je kako je HNS spreman za bilo koji trenutak.

Mrak Taritaš kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba

Novinari su Mrak-Taritaš u subotu na Trešnjevačkoj tržnici pitali kako komentira situaciju u Zagrebu, odnosno kako misli da će se sada nakon ostanka u pritvoru gradonačelnika Bandića situacija razvijati; misli li da će Bandić prebaciti ovlasti na drugu zamjenicu Vesnu Kusin ili će ostati kako jest, te hoće li biti prijevremenih izbora, na što je ona odgovorila da su "sve mogućnosti otvorene".

Napomenula je da će Bandić odlučiti što i kako će dalje biti.

'Da li će to biti stvar racionalnih prosudbi, stvar dogovora, stvar emocija - to treba prepustiti njemu', kaže Mrak-Taritaš.

Dodala je kako je važno da je HNS kontinuirano, od kada je došla na čelo gradske organizacije, spreman i priprema se za izbore 2017. godine, a ako će izbori u Zagrebu biti prijevremeni, oni će svoje aktivnosti ubrzati i prilagoditi se svim opcijama.

Dijelili sadnice trešanja

Ministrica Mrak-Taritaš, koja je i kandidatkinja HNS-a za zagrebačku gradonačelnicu, u subotu je s predsjednicom HNS-a, potpredsjednicom Vlade i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić na Trešnjevačkoj tržnici dijelila građanima sadnice trešanja.

Pod sloganom 'Vratimo trešnje u trešnjevačka dvorišta' Pusić i Mrak-Taritaš sa stranačkim kolegicama i kolegama podijelili su 200 sadnica trešanja.

Branitelji iz Savske potpisali peticiju 'Stop političkim hapšenjima'

HNS-ova podružnica Trešnjevka-sjever tradicionalno, 15. godinu za redom, organizira akciju podjele sadnica trešanja građanima kako bi oplemenili Trešnjevku i vratili barem dio od 10.000 stabala trešanja, koliko ih je, prema zapisima Tina Ujevića, bilo na području nekadašnje općine Trešnjevka. Od početka te akcije, HNS je građanima podijelio više od 3.000 sadnica trešanja.

Pusić je novinarima rekla da je dijeljenje sadnica trešanja na Trešnjevci tradicionalna i jedna od najstarijih akcija HNS-a, a njoj osobno najdraža. Dodala je kako misli da su ove godine postigli rekord u brzini dijeljenja trešanja, odnosno brzo se raspodijelilo sve što su imali. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene