Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puno se govori

Mrak Taritaš: Ja bih imala nešto reći o reformama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anka Mrak Taritaš kaže da će biti još dogovora o formiranju Vlade.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja te predsjednica zagrebačkog HNS-a Anka Mrak Taritaš ocijenila je u Rijeci da će biti još dogovora o formiranju Vlade te je naglasila da svi puno govore o reformama, a da o njima najviše mogu govoriti suradnici iz njezinog ministarstva gdje su se reforme provodile i ostvarili rezultati.

Pročitajte i ovo Težak život stranih radnika Potpuni kaos Lovci u mutnom preuzimaju važno tržište: "Moralno i ljudski smo podbacili i dugoročno proizveli nestabilnosti" Anka Mrak Taritaš Solarna energija Još će nas tjerati da koristimo sredstva EU-a: "Voljela bih da se AP malo bavi i stvarnim životom"

Ministrica Mrak Taritaš u Rijeci je uručila gradonačelniku Vojku Obersnelu odluke o financiranju projektne dokumentacije za energetsku obnovu javnih zgrada, tj. 14 gradskih vrtića i škola.

Na zamolbu da komentira odluku Mosta nazavisnih lista da nastavi razgovore s HDZ-om, Mrak Taritaš je kazala da treba pitati Most zašto je tako odlučio. "Most je donio neka odluke i u tim odlukama očito ide dalje“, dodala je.

Na tvrdnje HNS-ovog ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka da je glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja fokusiran baš na HNS, odgovorila je kako je teško govoriti koliko je tko fokusiran na HNS. No, dodala je, vrlo je interesantno da se u posljednje vrijeme stalno govori o reformama. "E, pa sad..ja bih imala nešto reći o reformama. Mi smo napravili jednu veliku reformu - legalizaciju, napravili smo reformu 'e-dozvole', napravili smo i reformu Informacijskog sustava prostornog uređenja (ISPU) i ako netko ima nešto reći o reformama, onda su to moji suradnici iz ministarstva i ja, jer reforme smo napravili i već vidimo rezultate", rekla je Mrak Taritaš.

Na pitanje smatra li da su dogovori, što se tiče formiranja Vlade, gotovi, ministrica je odgovorila da smatra da će dogovora još biti.

"Tu će još biti dogovora, jučer sam slušala gospodina Petrova, a on je rekao - još dva tjedna. No, mislim da treba donijeti odluku, odlučiti se kojim smjerom ići dalje, jer ovo ne nosi dobrobit nikome. Ali, još jedanput, neka se riječ reforma ne koristi tamo gdje se ne treba koristiti", poručila je ministrica Anka Mrak Taritaš. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene