Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istaknuo važne poruke sastanka

Plenković uoči virtualnog samita u Zagrebu: ''Europska unija spremna je podržati napore nama susjednih zemalja''

Andrej Plenković
Andrej Plenković DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr Virtualni zagrebački summit - 2 Virtualni zagrebački summit - 2 Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr +0 Virtualni zagrebački summit - 1 Galerija 1/4 >>
Europska unija spremna je podržati napore susjednih zemalja, rekao je premijer Andrej Plenković prije početka virtualnog zagrebačkog samita država članica EU-a i zemalja zapadnog Balkana.

Uoči virtualnog sastanka država članica Europske unije i šest zemalja zapadnog Balkana, premijer Andrej Plenković rekao je da se ovim sastankom šalje poruka da je EU spreman podržati napore zemalja zapadnog Balkana.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković U čemu je problem Plenković rekao da Hrvatska nikad nije bila u boljoj situaciji: "Za demografski preokret potrebno je i više društvenog optimizma" Andrej Plenković Biografija predsjednika HDZ-a Tko je Andrej Plenković? Oborio je rekord Ive Sanadera i promijenio 30 ministara, a fotelja mu se trese zbog jednog čovjeka

Istaknuo je i poruku koja se šalje prema Bosni i Hercegovini kojoj Hrvatska želi pomoći u europskom putu. ''Gdje želimo da se osiguraju jednaka prava za sva tri naroda u Bosni i Hercegovini i sve druge koji žive u BiH, osobito u pogledu njihove legitimne zastupljenosti u institucijama te želimo podržati i razgovore koji se vode između Srbije i Kosova'', rekao je Plenković.

Poručio je da Europska unija financijski podržava šest zemalja susjednih Hrvatskoj u borbi protiv pandemije koronavirusa. ''Europska komisija priprema veliki paket ekonomske pomoći koji će pratiti i redovita izvješća o napretku ovih zemalja'', kazao je premijer.

Plenković ističe da se zagrebačkim samitom šalje i poruka koja se odnosi na politiku proširenja. ''A to je izmijenjena metodologija pregovora o pristupanja. Upravo s tim ambicijama idemo sada cijelo popodne u formatu 27 članica i šest susjednih država zajednički raspraviti kako dalje intenzivirati suradnju i omogućiti im da nastave prema cilju, a to je europski put ovih država'', zaključio je premijer.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene