Premijer Andrej Plenković se na Malti sastao i s mađarskim kolegom Viktorom Orbanom te ponovio želju Hrvatske da kupi dionički udio MOL-a u Ini.


"Razgovarali smo s Viktorom Orbanom o ukupnim odnosima Hrvatske i Mađarske. Mislim da smo i jedan i drugi u cijelosti svjesni da nemamo tu situaciju između Ine i MOL-a da bi odnosi Hrvatske i Mađarske bili besprijekorni. Ponovili smo s naše strane želju da otkupimo udio MOL-a u Ini i s njihove je strane potvrđeno da MOL i dalje ostaje pri svom, da taj udio prodaje. Prema tome, taj proces će trajati neko vrijeme, a kroz kvalitetan, dobar, dobrosusjedski dijalog mislim da možemo pomoći u ostvarenju toga cilja i na tom obojica radimo", izjavio je premijer Andrej Plenković.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković uputio apel: "Minuta je dovoljna da cijepljenjem zaštitimo život, a to je i put prema ublažavanju mjera" Andrej Plenković i Viktor Orban (Foto: Twitter/VladaRH) Orban podržao namjeru Hrvatske da otkupi dionice Ine od MOL-a: "Želimo da se to riješi što je prije moguće"

"Nije bilo govora o detaljima, to je proces koji će trajati još neko vrijeme. I Hrvatska i Mađarska kažu kako žele da se ovaj problem riješi. Inače, dvojica premijera imaju priliku susresti se na svakom Europskom vijeću, međutim posljednji su put razgovarali o problemu Ine i MOL-a upravo ovdje na Malti prije nešto manje od dva mjeseca na neformalom summitu čelnika EU kada je Malta preuzečla predsjedanje. I tada su slali gotovo istovjetne poruke - kako ne žele da ovaj problem opterećuje odnose dviju zemalja, koji su inače dobri. Međutim, ništa bitno se od tada nije promijenilo", izvijestila je za Dnevnik Nove TV reporterka Katarina Alvir.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr