Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SASTANAK S PLENKOVIĆEM

Orban podržao namjeru Hrvatske da otkupi dionice Ine od MOL-a: "Želimo da se to riješi što je prije moguće"

Andrej Plenković i Viktor Orban (Foto: Twitter/VladaRH)
Andrej Plenković i Viktor Orban (Foto: Twitter/VladaRH) Twitter/VladaRH
Aktualno Galerija Viktor Orban i Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Viktor Orban i Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković i Viktor Orban (Foto: Twitter/VladaRH) Galerija 1/2 >>
Andrej Plenković sastao se s premijerom Viktorom Orbanom od kojeg je dobio podršku za otkup dionica Ine od MOL-a.

Mađarska Vlada neće se miješati u odnose Ine i MOL-a, ali podržava namjeru Hrvatske da otkupi dionice Ine od MOL-a te želi da se to riješi što je prije moguće. Izjavio je to mađarski premijer Viktor Orban nakon razgovora s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem koji je održan u Mađarskoj na marginama summita 16 zemalja srednje i istočne Europe i Kine.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Jačanje hrvatskih snaga Plenković otkrio novi potez vojske nakon Rafalea: "To je ključni veliki projekt " Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit"

Orban je rekao da ne želi trovati odnos s Hrvatsm problemom Ine i MOL-a. "Mađarska bi htjela to pitanje riješiti što prije na pošten način, a pošteno je da vi Inu dobijete natrag. U Mađarskoj to smatramo pitanjem posla, a ne Vlade. Podržavamo pronalazak rješenja, a ako više ne želite vidjeti MOL u Hrvatskoj, spremni smo to i ostvariti", rekao je Orban.

Plenković je rekao da je dobro što su i taj sastanak iskoristili za bilateralni susret. "Mađarska je spremna pomoći proces da Hrvatska otkupi dionice Ine. Traži se model koji bi bio pravičan, s obzirom na ulaganja MOL-a u Inu i realnu procjenu cijene dionica u ovom trenutku. Hrvatska ima ambiciju ući u OECD i vjerujem da će nas Mađarska u tome podržati", rekao je Plenković nakon sastanka. 

Hrvatski premijer izrazio je zadovoljstvo i povećanjem trgovinske razmjene između Hrvatske i Mađarske te podsjetio da je ove godine u Hrvatskoj boravilo više od 500 tisuća Mađara. "Želimo unaprijediti prometno povezivanje i povećati energetsku suradnju", rekao je Plenković.

Sastanak Plenkovića i Orbana potrajao je puno duže nego što je bilo planirano. Naime, prema protokolu je bilo predviđeno da dvojica premijera razgovaraju 15 minuta nasamo te još toliko s izaslanstvima. Sastanak je, međutim, potrajao gotovo sat i pol. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene