Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon predsjednikovih kritika

Plenković odgovorio Milanoviću: "On je huškač koji godinama laže o meni i mojoj obitelji"

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a izašao je pred medije te odgovarao na pitanja novinara.

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Šireg predsjedništva HDZ-a dao je izjavu za medije i odgovarao na pitanja novinara te je pritom komentirao borbu s poplavama.

"Sve službe su na terenu, kao što vidite, i civilna zaštita i vatrogasci i policija te je posebno angažirana hrvatska vojska kako bismo pomogli obranu od poplava. Posebno je nezavidna situacija u Zadarskoj županiji, u Obrovcu i u Gračacu. Nažalost, najavljuje se od strane Hrvatskih voda rast vodostaja i u drugim krajevima, tako da ćemo u sljedećih dva do tri dana imati dosta velike prijetnje i izazove i zbog Save, Kupe i Une", rekao je

"U svakom slučaju, sve one službe koje trebaju djelovati će djelovati, a mi ćemo, ukoliko bude većih šteta, kao što to i inače činimo, kada županije proglase elementarne nepogode, napraviti procjenu šteta i pomoći u njihovom saniranju, što smo činili i ranije", dodao je Plenković.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković PRIJETNJE VLADI I PLENKOVIĆU Milanović se obrušio na premijera: "Da, šuti o tome!"

Premijer je komentirao i revidirane prognoze Europske komisije.

"One su za nas dobre i oni procjenjuju veći rast u Hrvatskoj nego prije. Mi smo među članicama EU-a koje će imati najveći rast. Posebno ohrabruje što oni vide da apsorpcija sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti ide brzo i dinamično. Tu investicijsku polugu ćemo sigurno koristiti za daljnji gospodarski rast", rekao je.

Otkrio je i koliko je novca prikupljeno od dodatnog poreza na dobit.

"Ukupno je od dodatnog poreza na dobit prikupljeno 236 milijuna eura. Od toga su već 103 milijuna iskorištena u ovom paketu iz travnja, a ostala sredstva će biti iskorištena za one kojima je to najnužnije", rekao je Plenković.

Što se tiče porezne reforme, ona će, umjesto ovog, biti predstavljena idući tjedan.

"Želim otkloniti teze koje se čuju u eteru da se nešto uzima jedinicama lokalne samouprave. Ništa se ne uzima, upravo obrnuto. Mi smo Vlada koja od prvog dana radi na fiskalnoj decentralizaciji i na povećanju prihoda lokalnih samouprava. Govoriti da Vlada uzima lokalnim jedinicama je krivo, pogrešno, netočno, manipulativno i nema uporišta u poreznoj reformi niti bi to bilo u skladu s našom politikom", ustvrdio je Plenković.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković PET NOVIH PRIJETNJI Plenković o prijetnjama Vladi: "Najbolje bi bilo da šutimo i čekamo da netko nekoga ubije?"

Komentirao je i tvrdnje predsjednika Zorana Milanovića da on bez razloga uznemiruje javnost zbog prijetnji koje su upućene njemu i članovima Vlade.

"Ja neću govoriti o sukobima, ja ću govoriti o činjenicama. Mi uopće ne uzbuđujemo javnost. Ključna razlika između našeg i njegovog položaja je gdje se dogodio teroristički akt. Bezuk nije došao i pucao na Pantovčak, nego na Banske dvore", rekao je premijer.

"Hoćemo li čekati da netko slučajno baci bombu ili da pobije, recimo, 10 novinara? Koliko bi vas i vaših kolega bilo tamo da se to dogodilo sat i pola kasnije i da je on došao u četvrtak?", dodao je.

Zatim je rekao da je Milanović "huškač" koji "godinama laže o meni, o mome ocu i mojoj obitelji".

"Jedan huškač se u subotu ujutro javi, valjda se probudio, i kaže da uznemirujemo javnost, a kada se dogodi teroristički akt, onda smo iznenađeni", napomenuo je Plenković.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene