Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izrazio žaljenje

Plenković o napadu na hrvatske vojnike: ''Kada liječnici procijene, radit ćemo na tome da što prije dođu u Hrvatsku''

Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr)
Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Fotografije automobila u kojima su stradali hrvatski vojnici u Afganistanu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Fotografije automobila u kojima su stradali hrvatski vojnici u Afganistanu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Razmještaj kampova u Kabulu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Premijer Andrej Plenković osudio je u srijedu napad bombaša samoubojice u Kabulu u kojem su teško ranjena tri hrvatska vojnika te je istaknuo da će raditi na tome da vojnici što prije dođu u Hrvatsku.

"Dopustite mi da izrazim u ime Vlade žaljenje zbog napada na vozilo u kojem su bili pripadnici HV-a koji djeluju u okviru misije Odlučna potpora. To je NATO-ova operacija kojoj je cilj obučavati, savjetovati i biti potpora afganistanskim snagama sigurnosti", kazao je premijer na sjednici Vlade.

Plenković je osudio napad u kojem su trojica vojnika teško ozlijeđena. ''Osuđujemo napad koji se dogodio. Naši su časnici Hrvatske vojske u kontaktu s obiteljima hrvatskih vojnika, njima se pruža medicinska pomoć", istaknuo je Plenković.

Dodao je da dosad nije zabilježen ovakav napad s ovakvim posljedicama. "U ovom incidentu, prvom ovakve vrste i razmjera u 16-godišnjoj prisutnosti pripadnika HV-a, najprije u okviru operacije ISAF, a sada i u okviru operacije "Odlučna potpora", 99 naših pripadnika trenutačno je u Afganistanu, nismo do sada zabilježili ovakav napad s ovakvim posljedicama", rekao je premijer.

Pročitajte i ovo Vozilo u kojem su stradali hrvatski vojnici u Kabulu (Foto: MORH) jedan preminuo Detalji napada na hrvatske vojnike u Kabulu: ''Bombaš samoubojica zaletio se motociklom...''

Naglasio je da će javnost biti izvještena o svemu što će se dalje zbivati u vezi sa zdravstvenim stanjem trojice ozlijeđenih vojnika. ''U trenutku kada to bude primjereno i kada liječnici procijene, radit ćemo na tome da ozlijeđeni vojnici što prije dođu u Hrvatsku'', poručio je premijer.

Ministar obrane Damir Krstičević i časnici Hrvatske vojske će, kaže, biti u kontaktu s obiteljima ozlijeđenih hrvatskih vojnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene