Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Američko veleposlanstvo o kupnji Plive

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki veleposlanik u Zagrebu Robert A. Bradtke u nedavnome intervjuu za jedan hrvatski politički tjednik rekao je da će eventualna Barrova kupnja Plive pozitivno utjecati na druge američke tvrtke koje se žele proširiti na hrvatsko tržište.

Dodao je da će odnosi između Hrvatske i Sjedinjenih Država i dalje biti snažni bez obzira na to što odlučili dioničari hrvatske farmaceutske tvrtke, objavilo je u ponedjeljak američko veleposlanstvo u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Problemi u proizvodnji Nestašica popularnog antibiotika: Neće biti dostupan do kraja siječnja Zoran Milanović Stigla reakcija Oglasilo se izraelsko veleposlanstvo: "Nečuvena izjava hrvatskog predsjednika"

Priopćenjem veleposlanstvo reagira na članak objavljen 3. rujna na internetskome portalu index.hr u kojem se tvrdi da je veleposlanik Bradtke u intervjuu Globusu 21. srpnja rekao "da je vrijeme da Barr kupi Plivu".

"Što se tiče članka (što ga je objavio) Index.hr, u vezi s
trenutačnim pregovorima o kupnji farmaceutske kuće Plive,
veleposlanstvo je uvijek tražilo da taj proces bude otvoren i
transparentan", kaže se u priopćenju.

"Od svake američke tvrtke očekujemo da u potpunosti djeluje u skladu s američkim i hrvatskim zakonom, a Barr nas uvjerava da tako i jest. U intervjuu za Globus 21. srpnja veleposlanik Bradtke je rekao: 'Uspije li Barr kupiti Plivu, to će veoma pozitivno utjecati na druge američke tvrtke koje se žele proširiti na američko tržište'", kaže se u priopćenju veleposlanstva.

Odnosi između Hrvatske i Sjedinjenih Država ostat će snažni ma što odlučili dioničari hrvatske farmaceutske tvrtke, smatra američko veleposlanstvo.

"Američko veleposlanstvo vjeruje da kupnja tvrtka mora počivati na gospodarskim kriterijima. Što god Plivini dioničari na kraju odlučili o budućnosti svoje tvrtke, odnosi između Sjedinjenih Država i Hrvatske ostat će snažni", dodaje se u priopćenju.

Index.hr objavio je da je Miomir Žužul, kao savjetnik i lobist
američke tvrtke Barr, koja uz islandski Actavis želi kupiti Plivu, na tajnom sastanku u Veroni uvjerio hrvatskoga premijera Ivu Sanadera da Barr treba kupiti Plivu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene