Veleposlanik SAD-a William Robert Kohorst (Foto: Pixsell)
Veleposlanik SAD-a William Robert Kohorst (Foto: Pixsell) Foto: Pixsell

Američki veleposlanik Robert Kohorst komentirao je stanje slobode medija u Hrvatskoj. Prosvjed protiv cenzure u novinarstvu, tužbe protiv novinara i sveopći revolt vezan za (ne)slobodu medija u Hrvatskoj Kohosrt je mirno komentirao rekavši kako on "vidi da se dosta piše", ali i da ne bi trebalo biti toliko sudskih tužbi protiv novinara.


Robert Kohorst naglasio je kako on kao veleposlanik i njegova zemlja SAD podržavaju slobodu medija i govora. 

Vezani članci Hrvoje Zovko Hrvoje Zovko ponovno izabran za predsjednika HND-a: "Hrvatska je rekorder u broju tužbi protiv novinara i medija" Ilustracija Za društveno odgovorno novinarstvo: Raspisana je regionalna nagrada ''Srđan Aleksić''

"Nadam se da novinari imaju slobodu pisati istinite i informativne članke. Ne znam detalje, ali znam da je SAD-u jako važna sloboda medija. Čini mi se da ima dosta slobode medija u Hrvatskoj, vidim da se dosta piše", rekao je Kohorst. 

"Mislim da se ne bi trebale pokretati neprimjerene sudske tužbe. Ne bi smjeli pokušati novinare sprečavati u iznošenju istine. Nadam se da se može pronaći balans između slobode govora i iznošenja istine. Mislim da općenito u Hrvatskoj postoji sloboda medija", dodao je Kohorst.

Na upit želi li SAD izravno pregovarati s Hrvatskom o kupnji F 16, kaže kako u potpunosti podupiru Hrvatsku što god odlučila o F16.

"Nemamo stajališe kakva bi ta odluka trebala biti. Čekamo da Vlada jasno iskaže svoj stav. U međuvremenu nastavljamo podržavati Hrvatsku, dobri smo vojni saveznici i želimo podržavati Hrvatsku", rekao je o toj temi Kohorst.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju