Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Robert Kohorst

Američki veleposlanik o slobodi medija u Hrvatskoj: "Ne bi smjeli sprječavati novinare da iznose istinu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki veleposlanik Robert Kohorst komentirao je stanje slobode medija u Hrvatskoj. Prosvjed protiv cenzure u novinarstvu, tužbe protiv novinara i sveopći revolt vezan za (ne)slobodu medija u Hrvatskoj Kohosrt je mirno komentirao rekavši kako on "vidi da se dosta piše", ali i da ne bi trebalo biti toliko sudskih tužbi protiv novinara.

Robert Kohorst naglasio je kako on kao veleposlanik i njegova zemlja SAD podržavaju slobodu medija i govora. 

Pročitajte i ovo Izgradnja novog studija - 2 NOVI TERMIN VIDEO Pogledajte kako se gradio najmoderniji studio u zemlji: Novo ruho Dnevnika Nove TV Marija Miholjek i Saša Kopljar NOVI IZAZOVI VIDEO/FOTO Dnevnik Nove TV posljednji put u starom izdanju: Od danas novi studio i novi termin od 19 sati!

"Nadam se da novinari imaju slobodu pisati istinite i informativne članke. Ne znam detalje, ali znam da je SAD-u jako važna sloboda medija. Čini mi se da ima dosta slobode medija u Hrvatskoj, vidim da se dosta piše", rekao je Kohorst. 

"Mislim da se ne bi trebale pokretati neprimjerene sudske tužbe. Ne bi smjeli pokušati novinare sprečavati u iznošenju istine. Nadam se da se može pronaći balans između slobode govora i iznošenja istine. Mislim da općenito u Hrvatskoj postoji sloboda medija", dodao je Kohorst.

Na upit želi li SAD izravno pregovarati s Hrvatskom o kupnji F 16, kaže kako u potpunosti podupiru Hrvatsku što god odlučila o F16.

"Nemamo stajališe kakva bi ta odluka trebala biti. Čekamo da Vlada jasno iskaže svoj stav. U međuvremenu nastavljamo podržavati Hrvatsku, dobri smo vojni saveznici i želimo podržavati Hrvatsku", rekao je o toj temi Kohorst.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene