Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVEČANA ALKA

Kiša ih nije spriječila: Održana prva probna utrka sinjskih alkara u Vukovaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu, 6. svibnja, u Vukovaru će se održati svečana Sinjska alka, u počast poginulim vukovarskim braniteljima.

Unatoč kiši koja popodne pada u Vukovaru, na trkalištu izgrađenom u dijelu Županijske ulice u Vukovaru,u subotu je održana prva probna utrka svečane Sinjske alke koja će se u tome gradu trčati u subotu, 6. svibnja u počast poginulim vukovarskim braniteljima.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

Prvi u sridu pred stotinjak okupljenih Vukovaraca pogodio je alkar Jure Domazet Lošo. "Trening je u redu. Jedino nam sve malo kvari kiša, ali izdržat ćemo. Zahvalni smo Vukovarcima koji su nas ugostili i iskazali veliko gostoprimstvo", izjavio je novinarima Jure Domazet Lošo.

Pred dolazak na trkalište, alkare i njihove konje blagoslovio je vukovarski župnik i gvardijan fra Ivica Jagodić. Tijekom popodneva alkari su ispod spomen-obilježja generalu Blagi Zadri na Trpinjskoj cesti, poginulom u obrani Vukovara 1991. godine, upalili svijeće, a počast poginulima u agresiji i obrani Vukovara u Domovinskom ratu su polaganjem upaljenih svijeća odali i kod nekadašnje ratne bolnice u podrumu bivšeg Borovo Comercea.

Prijepodne položili su vijenac i upalili svijeće i kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Predviđeno je da do utorka, alkari svaki dan na trkalištu u Županijskoj ulici u Vukovaru, trče po tri probne utrke koje su otvorene za građanstvo. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene