Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planule ulaznice za Alku

Užurbane pripreme: Vukovar očekuje više od 20.000 posjetitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovar se užurbano priprema za Sinjsku alku koja će u središtu grada biti održana 6. svibnja. I prije predviđenog roka postavljene su gotovo sve tribine, a na državnu cestu stiže dunavski pijesak koji će je pretvoriti u trkalište. Rasprodani su i hoteli. Vukovarci očekuju više od 20.000 posjetitelja.

Kulisu Sinjske alke u Vukovaru podiže osam radnika vukovarskog Komunalca.

Pročitajte i ovo Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

"Postavljen je dio tribina u dužini od 160 metara, od samog starta do same alke, postavljeno je oko 4000 mjesta od ukupno 5100 predviđenih", rekao je tehnički organizator Dražen Čulig.

Materijal se dopremao u 10 tegljača, a očekuje ih se još šest.

Naziru se prvi obrisi trkališta. Sljedećih dana stiže pijesak, ova državna cesta bit će prekrivena sa 200 tona. Promet je preusmjeren, za sada bez većih gužvi. Do sada nije bilo nikakvih prometnih nezgoda.

Prvi Alkari stižu za devet dana. Dovest će 27 konja i u svojoj dugoj povijesti, izvan Sinja trčati tek četvrti put. Vukovar očekuje više od 20.000 posjetitelja.

Prvih 2000 karata je u pretprodaji planulo za jedno prijepodne.

"Dinamika kojom su te karte planule nas upozorava da će ova brojka biti i kudikamo veća", rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (HDZ).

Zadovoljni su i hotelijeri. Sve su sobe u široj okolici odavno rezervirane.

"Vjerujem da su sve sobne jedinice u gradu Vukovaru, odnosno u Vukovarsko-srijemskoj županiji popunjene, vjerujem također da je tako i u Osječko-baranjskoj županiji", rekao je voditelj hotela Vinko Mijok.

Prva proba zakazana je za 29. travnja. No, i prije zadanog roka sve će biti spremno za vukovarsku Sinjsku alku.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene