Danas su u Saboru pale teške riječi između premijera Plenkovića i saborske zastupnice Brune Esih.

Galerija


U Saboru je danas više puta zaiskrilo između premijera Andreja Plenkovića i saborskih zastupnika koji su mu postavljali pitanja za vrijeme aktualnog prijepodneva.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o smjeni ministra Kujundžića: ''Nije mi predočio papire... Morao se baviti svojim problemima umjesto koronavirusom'' Milan Kujundžić Pljušte reakcije na Kujundžićevu smjenu: "Plenkovićevih 13. Najprotočnija vlada do sada"

Između ostalog, žestoko je bilo kada je pitanje premijeru postavila Bruna Esih (Nezavisni za Hrvatsku).

Nakon što je pozdravila ministra Kuščevića sa "hvaljen Isus i Marija", Esih je komentirala referendumske inicijative.

"Ministar Kuščević očito stopiranjem referenduma pokušava zaštititi vašeg koalicijskog partnera HDSS-a. Koliko nas dugo mislite držati taocem SDSS-a? Kada ćete raspisati referendum?" pitala je Esih premijera.

Plenković je kazao kako je trebalo dvije godine mandata da Esih postavi pitanje.

"Od vaša tri skromna i gotovo lijena nastupa, sada ste prvi put postavili pitanje premijeru. Kod vas voli govoriti Hasanbegović, koji je očito pobjegao. Sabor se sastao, a njega nema. Očito nema vremena za Sabor, kao ni Vi. Vi ste dobili mandat na listi HDZ-a mojom greškom i greškom Nacionalnog vijeća HDZ-a jer su vas svi hvalili. Ja vas tada nisam znao. Da jesam, ne bih vas stavio na listu", kazao je Plenković. Dodao je i da su, kada su u pitanju referendumi, problemi zakon i rok koji se može rastezati i razno tumačiti.

"Vlada je donijela zaključak, potpise će zbrojati. Provjerit ćemo svaki potpis. Vrijedit će i potpisi onih koji možda nisu živi. Zašto podrivate institucije?", kazao je Plenković.

Esih mu nije ostala dužna.

"Nažalost, doista ste bili prozirni. Uopće me ne zanima što mislite o meni i mojoj stranci. Mislim da ćete svi skupa moliti Boga da nas uskoro nema. Kolega Hasanbegović odgovara novinarima na vaše paranoje. Glasnović je u Australiji, gdje HDZ rapidno gubi potporu. Ako mislite da je ovo smjer koji će vas tjerati dalje, samo izvolite. Raspišite izbore, bacam Vam rukavicu. Raspišite izbore, budite muško, a ja ću biti žensko... Vi ste i u HDZ-u u prolazu. Niste osoba koja se može valjati po blatu, stoga si pripremite padobran", kazala je Esih.