Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Burno u Saboru

Žestoki okršaj Brune Esih i Plenkovića: "Raspišite izbore, budite muško, a ja ću biti žensko..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas su u Saboru pale teške riječi između premijera Plenkovića i saborske zastupnice Brune Esih.

U Saboru je danas više puta zaiskrilo između premijera Andreja Plenkovića i saborskih zastupnika koji su mu postavljali pitanja za vrijeme aktualnog prijepodneva.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Jačanje hrvatskih snaga Plenković otkrio novi potez vojske nakon Rafalea: "To je ključni veliki projekt " Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Između ostalog, žestoko je bilo kada je pitanje premijeru postavila Bruna Esih (Nezavisni za Hrvatsku).

Nakon što je pozdravila ministra Kuščevića sa "hvaljen Isus i Marija", Esih je komentirala referendumske inicijative.

"Ministar Kuščević očito stopiranjem referenduma pokušava zaštititi vašeg koalicijskog partnera HDSS-a. Koliko nas dugo mislite držati taocem SDSS-a? Kada ćete raspisati referendum?" pitala je Esih premijera.

Plenković je kazao kako je trebalo dvije godine mandata da Esih postavi pitanje.

"Od vaša tri skromna i gotovo lijena nastupa, sada ste prvi put postavili pitanje premijeru. Kod vas voli govoriti Hasanbegović, koji je očito pobjegao. Sabor se sastao, a njega nema. Očito nema vremena za Sabor, kao ni Vi. Vi ste dobili mandat na listi HDZ-a mojom greškom i greškom Nacionalnog vijeća HDZ-a jer su vas svi hvalili. Ja vas tada nisam znao. Da jesam, ne bih vas stavio na listu", kazao je Plenković. Dodao je i da su, kada su u pitanju referendumi, problemi zakon i rok koji se može rastezati i razno tumačiti.

"Vlada je donijela zaključak, potpise će zbrojati. Provjerit ćemo svaki potpis. Vrijedit će i potpisi onih koji možda nisu živi. Zašto podrivate institucije?", kazao je Plenković.

Esih mu nije ostala dužna.

"Nažalost, doista ste bili prozirni. Uopće me ne zanima što mislite o meni i mojoj stranci. Mislim da ćete svi skupa moliti Boga da nas uskoro nema. Kolega Hasanbegović odgovara novinarima na vaše paranoje. Glasnović je u Australiji, gdje HDZ rapidno gubi potporu. Ako mislite da je ovo smjer koji će vas tjerati dalje, samo izvolite. Raspišite izbore, bacam Vam rukavicu. Raspišite izbore, budite muško, a ja ću biti žensko... Vi ste i u HDZ-u u prolazu. Niste osoba koja se može valjati po blatu, stoga si pripremite padobran", kazala je Esih.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene