Neviđena drskost kradljivaca metala u Zagrebu uzela je maha do te mjere da se cijele ulice jutrom bude bez ijednog šahta. Gradske službe ih zamijene, drugi dan nestanu opet.


Policija građane moli za pomoć, a grad moli policiju da provjeri sve otkupljivače željeza. 20 kilograma posve iskoristivog željeza leži na cesti, a dao bi se prodati.

Vezani članci Snažan potres pogodio Zagreb Htjele opljačkati stan oštećen u potresu: Pred zgradom ih dočekalo neugodno iznenađenje Ilustracija (Foto: Getty Images) Provalile u trgovinu za odrasle, ali nisu došle po ono što mislite

Josip iz Zagreba rekao je kako je jednu noć otuđeno sto šahtova. Nose ih otkupljivačima metala i za svaki šaht dobiju 30 kuna. A grad novi šaht plaća 400 kuna.

'Nevjerojatno je kolika je sloboda kradljivaca šahtova u gradu. To je uzelo maha diljem cijelog grada - nedostaje nekoliko stotina od početka godine', rekao je Alen Gospočić, voditelj podružnice zagrebačke ceste.

Pali mu ključevi, ugušio se tražeći ih u šahtu

Nakon što zagrebačke ceste vrate šahtove, jutro poslije opet ih nema. Grad na lageru ima još samo nekoliko komada, a proces javne nabave je mukotrpan.

Dok policija ne dobije sudske naloge i pregleda sva skladišta diljem grada odnosno otkupljivače, taj problem neće biti riješen. A policija građane moli za pomoć.

Ukoliko zamijete da je u tijeku krađa poklopca šahta ili da nedostaje poklopac šahta (posebno na kolniku gdje postoji mogućnost ugroze sudionika u prometu), odmah o tome obavijeste policiju pozivom na broj 192.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook