Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Darinko Kosor

'Ako nas netko želi istjerati iz koalicije neka to javno kaže'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor, nakon što je iz stranke ispisan Ivo Sanader, krenula je u čišćenje zagrebačkog HDZ-a.

Prva je žrtva Sanaderov kandidat za gradonačelnika Zagreba Jasen Mesić, a na mjesto povjerenika dolazi Gordan Jandroković, aktualni ministar vanjskih poslova. Ovaj put Jadranka Kosor pomela je cijeli zagrebački ogranak na čelu s Jasenom Mesićem. 'Jasen kao predsjednik gradskog odbora nije imao potporu kakvu je trebao imati u radnom smislu', rekla je Jadranka Kosor. Mesić je bio i jedan od odabranih koje je bivši premijer prije dva tjedna pozvao na sastanak. 'Gospodin Mesić koliko ja znam nije bi na toj pressici ali je bio pozvan u stranku i koliko nam je rekao nije znao razloge zbog kojih je pozvan', rekla je Kosor.

Pročitajte i ovo Domovinski pokret do kuda će moći ići? Domovinski duh dolazi na vlast: Ovo je 10 stupova DP-a za preobrazbu Hrvatske Nove cijene goriva priopćenje vlade Vlada objavila nove cijene goriva

>> Kosor: Milanovića ću pozvati na razgovor ‘u četiri oka’

>> Kosor raspustila zagrebački HDZ i opomenula HSLS

Na presici nije bio, ali je bio u zgradi HDZ-a. Točnije, navodno se skrivao na balkonu. Pravdao se da nakon što je tog dana ušao u zgradu, više nije mogao izaći. Mesić se zbog smjene ne osjeća degradiranim. U glavnom povjereniku Gordanu Jandrokoviću vidi jakog igrača. 'Naš je cilj da HDZ ponovo postane najjača stranka u Zagrebu, ali mi je i drago da ste rekli da je aktualni gradonačelnik bio kandidat SDP-a, a sve ono što je do sada činio ide na dušu i te partije', kazao je Jandroković. Došlo je i do obračuna između Kosor i Kosor. Darinko je naljutio sestričnu Jadranku.

'Nemoguće je funkcionirati tako da član iste obitelji kritizira tu obitelj i postupke te obitelji. Posebno je za HDZ neprihvatljiva ocjena da će HSLS pratiti rad Vlade kao da nisu članovi Vlade i vladajuće koalicije pa ako ne budu zadovoljni našim radom da će onda odluke o tome da izađu iz koalicije čekati jesen. Ako je to tako onda ne vidim razlog zašto bi čekali jesen', rekla je predsjednica HDZ-a. 'Nema ni proljeća ni jeseni, radi se o društvenim reformama koje se moraju provesti. Ova vlada je dobila povjerenje građana za provođenje reformi i ja očekujem i da krenu. Ako nas netko želi istjerati iz koalicije neka to javno kaže', rekao je Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a. 'Nemoguće je raditi ako neprekidno gledam tko mi je iza leđa ostao, tko je otišao, tko je s kim nešto dogovarao i kritizirao', rekla je Jadranka Kosor.

'HSLS je konstruktivni dio koalicije, a to znači imati prijedloge i imat ćemo ih i u buduće i razmišljat ćemo što treba napraviti u društvu i gospodarstvu', objasnio je predsjednik HSLS-a. No oboje se slažu da koalicija svih stranaka nije moguća. Moguća je jedino, tvrdi premijerka, koalicija oko gospodarskih problema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene