Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udarni vikend

Gužve na autocestama ne jenjavaju: Kolone su kilometarske, ako krećete na put, naoružajte se strpljenjem!

Prvi vikend kolovoza prolazi u znaku toplinskog vala i velikih vrućina, ali i gužvi u prometu prema moru - jer i službeno je počela špica turističke sezone.

Od jutra na prometnicama velike gužve. Znatno je pojačan promet na cestama u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti, upozoravaju u HAK-u.

Pročitajte i ovo Gužve na cestama - 1 Gužve na čvorovima Stiže udarni turistički vikend, iz HAK-a imaju savjet za sve vozače i poručuju: "Očekuje se pojačan promet od ranih jutarnjih sati" Gužve na cestama Stanje na cestama Gužve na putu prema moru teško je izbjeći: HAK savjetuje kad je najbolje krenuti na put

Zbog veće gustoće prometa povremeno se vozi uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta - u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.

Vozače se poziva na dodatni oprez i strpljenje.

"Krenuli smo u pet ujutro i iznenađeni smo što ovoliko traje", rekla je Susanna iz Austrije na GPu Rupa.
Na autocesti A1 (Zagreb-Split-Ploče) posebno je pojačan promet između naplate Lučko i tunela Svet Rok.

Pred naplatnom postajom Lučko i Demerje kolona vozila na izlazu duga je oko 6 kilometara.

Zbog povećane gustoće prometa na A3 (Bregana-Lipovac) iz smjera čvorova Jankomir i Buzin u smjeru autoceste A1 promet se odvija usporeno s povremenim zastojima.

Na Istarskom ipsilonu zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka dva kilometra koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon.

Kolona prema Krčkom mostu duga je četiri kilometara.

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom, na ulazu u Hrvatsku, najdulje se čeka oko tri sata na prijelazu Macelj te po sat i pol na prijelazima Kaštel, Rupa i Plovanija, dok se na Bregani sat vremena. Na prijelazu Goričan također se čeka oko sat i pol.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

"Danas su gužve posebno izazvali kvarovi vozila, primjerice u tunelu Plavje koji je zbog kvara vozila bio zatvoren, objasnila je Zvjezdana Horvat iz HAK-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene