Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatskih laburista-Stranke rada Dragutin Lesar smatra da je u Hrvatskoj zabranjena neposredna demokracija, ali da HDZ neće spriječiti da se referendum održi.


Jer, kako je istaknuto u sinoćnjem priopćenju predsjednika stranke Hrvatskih laburista-Stranke rada 'referendum će se održati bez obzira zabrani li ga vlast ili ne zabrani, a ako ga vlast zabrani, bit će to ulični, žestoki referendum kojemu vlastodršsci neće moći nauditi smicalicama'.

Vezani članci Testiranje na koronavirus i Davor Božinović, ilustracija Stožer donosi nove mjere za Dalmaciju: Ministar dao naslutiti o čemu se radi, najavio objavu detalja Cijepljenje, ilustracija Dječja paraliza, hripavac, zaušnjaci...: "Prije nego što odluku donesete na temelju argumenata 'stručnjaka' s diplomom internetskog pretraživača, uzmite u obzir i ovo"

Kako se navodi, 'Hrvatski laburisti - Stranka rada najoštrije osuđuju pokušaje gušenja demokracije te sprječavanje održavanja referenduma i obećaju da će biti - kada zatreba - na čelu kolone nezadovoljnika'. Smatraju da su razlozi koje ministri unutarnjih poslova i uprave Tomislav Karamarko i Davorin Mlakar, prema pisanju medija, navode kao razlog za rušenje prvoga referenduma u samostalnoj Hrvatski "primjer političkoga beščašća kakvo ne pamte mnogo rigidniji režimi od trenutačno vladajućega u Lijepoj njihovoj".

>> Potpisi za referendum: I Vlada je prekršila zakone!

'Ma, radnici, umirovljenici, studenti, poljoprivrednici, svi vi koji živite od svojega rada - jasno je kuda to smjera vlast. Ona vas se boji. Vlast ne uvažava vašu najlegitimniju volju i pod svaku cijenu nastoji izbjeći referendum jer dobro zna da je 813.000 ljudi diglo glas protiv antiradničke politike Vlade RH te da bi na referendum izašlo ne 800 tisuća već, sigurni smo, više od milijun, ako ne i dva milijuna sve nezadovoljnijih građana' stoji u priopćenju predsjednika Hrvatskih laburista-Stranke rada Dragutina Lesara. (HIna)