Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Akcija u gradskom poglavarstvu

Kako je teklo privođenje uhićenih i pretraga gradonačelnikovih prostorija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Satima je trajalo pretraživanje Bandićeva stana u Bužanovoj ulici, zatim, ureda, garaža i službenog gradonačelnikova automobila.

Iza zatvorenih vrata na trećem katu gradske uprave Milan Bandić proveo je jutro s policijom. Pretražen je gradonačelnikov ured. 

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu

Za to vrijeme suradnici stižu na posao.

Kolegij i posao vodila je prva zamjenica - uvjeravajući građane kako grad funkcionira bez poteškoća. 'Svi poslovi grada kojima se ostvaruju potrebe građana redovno se obavljaju, a od zaposlenika službi Zagrebačkog holdniga očekujem da uredno izvršavaju sve svoje redovne obaveze', rekla je na izvanrednoj konferenciji za novinare Sandra Švaljek.

Problema nema, ali zamjenica u ponedjeljak ujutro nije znalac tko je sve, osim šefa, od ostalih suradnika priveden.

'Zagreb je praktički u blokadi, nitko ne vjeruje da će itko potpisivati bilo kakve odluke'

Na pitanje 'pa znate tko je došao na posao, a tko nije?', odgovara, U gradskoj upravi zaposleno je oko 2.800 ljudi, teško je u ovom trenutku reći tko je došao. Nije mogla odgovoriti niti na pitanje 'nedostaje li tko s bitnih funkcija'.

No ubrzo je bilo jasno -u pratnji policije izašao je pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco. Iz zgrade je policija iznijela računala i dokumentaciju, a  nakon više od pet sati Milan Bandić je u pratnji istražitelja izašao iz Gradskog poglavarstva. Pretraga se nastavila u garaži.

Bandićev odvjetnik tvrdi da gradonačelnik ima podršku građana. Još sinoć - dok je trajala pretraga njegova stana i garaže ispred vrata gradonačelnikova stana pojavljivali su se susjedi i prijatelji s riječima podrške.

Pretraga je gradonačelnikovog stana trajala do tri sata ujutro. Dnevni raspored gradonačelnika Bandića naglo se promijenio. Umjesto svakodnevnih obveza, među kojima je za ponedjeljak bio i susret sa sportašima - Bandić je dan, proveo aktivno, ali s policijom koja protiv njega skuplja dokaze. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene