Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je novinarima nakon sjednice Predsjedništva stranke da će u subotu Glavnom odboru predložiti da se sve lokalne SDP-ove konvencije zamrznu, odnosno obustave do okončanja drugog kruga predsjedničkih izbora, kako bi se stranka usredotočila samo na kampanju predsjedničkog kandidata Ive Josipovića.


Na sjednicu nije došao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, o kojem javnost nagađa hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima iako je SDP odlučio da kandidat bude Ivo Josipović. 'Ivi Josipoviću ništa ne može naštetiti, a kolega Bandić je jučer izrazio otvorenu potporu Josipoviću, ali za pojašnjenje morate pitati njega', rekao je Milanović novinarima upitan može li moguća kandidatura Bandića našteti izgledima Ive Josipovića.

Vezani članci Milan Bandić - 2 Bandić u Banovini: Niste sami, Zagreb će vam pomoći Foto: Antonio Bronić, Dalibor Urukalovic/PIXSELL Bandić je naručio tri makete rotora od 227.000 kuna, kaže da mora - zbog Europe

>> 'Kandidira li se, za Bandića u SDP-u više nema mjesta'

'Ivo Josipović je kandidat SDP-a i budući hrvatski predsjednik', poručio je Milanović, dodavši da se stranka u potpunosti stavlja u službu Josipovića. Govoreći o prijedlogu da se do okončanja drugog kruga predsjedničkih izbora zamrznu, odnosno obustave sve lokalne SDP-ove konvencije, Milanović je rekao da su to dva važna posla, koja se vremenski preklapaju, pa su odlučili da prioritet stranke budu predsjednički izbori.

Bandić neće imati priliku još jednom demonstrirati svoju snagu

Predsjedništvo je raspravljalo o tome što je potrebno učiniti da Ivo Josipović pobijedi u prvom krugu, jer ocjenjuju da može pobijediti već u prvom krugu, rekao je Milanović. Takvo očekivanje temelje na njegovom rejtingu i kvalitetama. Milan Bandić svoj nedolazak na sjednicu Predsjedništva ranije je ispričao zbog neodgodivih obaveza, doznaje se u SDP-u.

Da je Bandić pobijedio na još jednim izborima u Zagrebu to bi mu dalo dodatni podstrek za kandidaturu na predsjedničkim izborima, što  u vrhu SDP-a sigurno ne žele riskirati. Ovako je na neko vrijeme neutralizirano Bandićevo demonstriranje snage unutar stranke, ali to mu opet ne odnosi puno među biračima. (D.Ma/Hina)