Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konzuma ili Mercatora

Agrokor mora prodati ili dati u zakup 96 prodavaonica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja traži da Agrokor u šest mjeseci proda ili da u zakup na najmanje 10 godina, 96 prodavaonica Konzuma ili Mercatora.

Agrokorovo preuzimanje Mercatora ima posljedice za Agrokor. Naime, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja traži da Agrokor, vlasnik Konzuma, u roku od šest mjeseci proda ili da u zakup na najmanje 10 godina 96 prodavaonica Konzuma ili Mercatora, od kojih se njih 26 nalazi u Zagrebu, 19 na području Zagrebačke županije, a u 13 županija 51 prodajno mjesto, piše Večernji.hr.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O kupnji Mercatora Todorić poručio Slovencima: Nećemo doći i diktirati, ali... Slika nije dostupna Za razmjenu dionica Janković protiv prodaje Mercatora Agrokoru

Ukoliko to ne uspije, Agrokor će morati ponuditi na prodaju ili davanje u zakup prodavaonice, objavom javnog oglasa u najmanje jednoj regionalnoj općeinformativnoj dnevnoj ili tjednoj tiskovini načitanoj u regiji gdje se prodavaonica prodaje.

Janković: Žao mi je što se prodaje Mercator

A ako ni to ne uspije učiniti u roku od tri mjeseca, može promijeniti namjenu prodajnih mjesta. Krajnja je mjera da zatvori sve prodavaonice i ne smije ih otvoriti prije isteka roka od pet godina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene