Obavijesti Pretražite Navigacija
Kriza u Agrokoru

Smijenjeni predsjednici uprave Konzuma i Mercatora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imenovani su novi predsjednici uprave Konzuma i Mercatora

Iz Agrokora je priopćeno kako su imenovani novi predsjednici uprave Mercatora i Konzuma.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tri tvrtke izgubile vjeru u Agrokor Dobavljači u BiH prestali s isporukom Konzumu Slika nije dostupna Prijete im blokade Dobavljači Agrokora: ''Novac koji smo dobili nam još nije dao malo zraka''

Priopćenje Agrokora prenosimo u cijelosti:

Nadzorni odbor Poslovnog sistema Mercator d.d. danas je donio odluku o promjeni Uprave.

Dosadašnji predsjednik Uprave, Toni Balažič koji je na toj poziciji od 2012. godine nastavit će svoju karijeru izvan Agrokora, a njegovu poziciju preuzet će Tomislav Čizmić, koji je bio dugogodišnji direktor Mercatora u Hrvatskoj te je posljednjih nekoliko godina zajedno s vanjskim međunarodnim konzultantima vodio 100 različitih timova koji su uključivali više od 1000 ljudi te integraciju i realizaciju sinergija na području maloprodaje. Istovremeno, Igor Mamuza će i dalje ostati na poziciji člana Uprave Poslovnog sistema Mercator d.d.

Istovremeno je Nadzorni odbor Konzuma d.d. u Hrvatskoj donio odluku o promjeni Uprave. Sadašnjeg predsjednika Uprave, Slavka Ledića i Domagoja Jelenca, člana Uprave zamjenit će Teo Vujčić, dosadašnji predsjednik Uprave Dijamanta u Zrenjaninu.

Poziciju predsjednika Uprave Dijamanta preuzet će Vladimir Milović, dosadašnji direktor prodaje i marketinga. Navedene upravljačke promjene u ključnim kompanijama u Agrokorovoj maloprodaji i proizvodnji hrane imaju za cilj daljnje jačanje Agrokora u Hrvatskoj i regiji, a sve u sklopu novog poslovnog modela i daljnjeg plana restrukturiranja Agrokor koncerna.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene