Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Agrokor mora povući odluku ili slijedi kazna'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavljeni poslovni potez koncerna Agrokor o prekidu poslovne suradnje s Dukatom samo zbog promijenjene vlasničke strukture Dukata, Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja ocijenila je radikalnim i neprimjerenim.

Ukoliko Agrokor u najkraćem roku ne povuče odluku o raskidu ugovora, prijeti mu novčana kazna do 10 posto ukupnog prihoda. Smatraju da Agrokor u ovom slučaju zlouporabljuje vladajući položaj. 

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade PR oglas Posjeti novu edukativnu platformu „VOLIM ŠUME!“ i nauči više o zelenim plućima Zemlje

"Naime, iako svaki poduzetnik, pa tako i Agrokor može poduzimati razumne korake radi zaštite svojih poslovnih interesa, ti postupci moraju biti objektivno opravdani. No, ako je odbijanje poslovne suradnje Agrokora, samo reakcija na promjenu vlasnika Dukata, odnosno manifestacija njegove tržišne snage kao kupca Dukatovih proizvoda, to će nesporno imati značajne negativne učinke, ne samo na Dukat, nego i na njegove dobavljače, ali i kupce tih proizvoda", navodi se u priopćenju Agencije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene