Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Aferom u riječkoj bolnici gdje je pacijent zbog infekcije izgubio dijelove tijela i oslijepio počelo se baviti i pravosuđe!


Dok inspekcija Ministarstva zdravstva obavlja nadzor u bolnici, državno odvjetništvo naredilo je policiji da istraži cijeli slučaj i utvrdi je li tko od liječnika pogriješio. I državno odvjetništvo u Rijeci zainteresiralo se za slučaj pacijenta, koji je liječen u riječkoj bolnici, zaražen bolničkom infekcijom otpornom na antibiotike.

Vezani članci Zgrada Općinskog vijeća Borovo Policija podnijela optužni prijedlog protiv načelnika Borova zbog fotografije "Oluja - zločin koji još traje" Andrija Jarak s bivšim ravnateljom USKOK-a Željkom Žganjerom (Foto: Dnevnik.hr) Bivši ravnatelj USKOK-a o učestalim prijavama za političku korupciju i kako se ona može dokazati

'Oformili smo spis te poduzimamo izvidne mjere i radnje kako bi utvrdili da li su se u postupanju medicinskog osoblja dogodila neka kaznena djela', rekla nam je Tea Radovani, glasnogovornica ODO-a Rijeka. Muškarac koji je izgubio nožne prste i pete na obje noge, oko, na drugo oslijepio i još se nalazi na liječenju-zanima inspekciju Ministarstva zdravstva. 'Ukoliko bilo koje povjerenstvo medicinsko nađe bilo kakvu grešku u radu da je, stavljam svoj mandat na raspolaganje', izjavio nam je prof. dr. Alan Šustić, predstojnik klinike za anesteziologiju KBC Rijeka.

Hrvatska se nalazi u europskoj sredini po broju zaraženih bolničkim infekcijama, no to nije utjeha nesretnom pacijentu. 'To je definitivno jedna anonimna prijava koja je isključivo zlonamjerna, medicinski neutemeljena koja je puna laži i neistina', poručuje Šustić. Policija je tek počela istragu. Komisija Ministarstva zdravstva već radi i rezultati bi trebali biti poznati idući tjedan. Tad će se znati je li riječ o nemaru, nesretnom slučaju ili nečijoj grešci.