Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među njima i zvučna imena

Od odvjetnika do dimnjačara: Tko su sve privedeni u akciji Flajš, za njih deset određen istražni zatvor

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je u četvrtak na zahtjev Uskoka jednomjesečni istražni zatvor desetorici osumnjičenih za gospodarske malverzacije koji su uhićeni u srijedu u sklopu akcije Flajš.

 

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

 

Petorici okrivljenika je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke, dok je jednomjesečni istražni zatvor određen i za petoricu okrivljenika koji se nalaze u bijegu, priopćila je zamjenica ravnateljice Uskoka Mirna Rukavina.

Na čelu kriminalne skupine osumnjičene za zločinačko udruženje, utaju poreza ili carine, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, pomaganje u tim nedjelima, ali i pranje novca su Tomislav Pavković i Oliver Kolobarić.

Policija i Uskok sumnjaju da su Pavković i Kolobarić, od početka 2017. do kraja 2019. na području Zagreba, Velike Gorice i Splita, "kao stvarni voditelji poslovanja više trgovačkih društava" u zločinačko udruženje povezali "veći broj osoba koje su stvarno vodile poslovanje većeg broja trgovačkih društava te su uz novčanu naknadu obnašale funkciju odgovornih osoba u društvima".

Skupina je navodnim nezakonitostima zaradila najmanje 20 milijuna kuna te Državni proračun oštetila za oko 11,5 milijuna kuna.

"Kao mozak cijele operacije spominje se vlasnik jedne knjigovodstvene tvrtke, a među uhićenima bilo je od odvjetnika pa sve do dimnjačara koji su u periodu od početka 2017. do kraja 2019. navodno oštetili državu za oko 11 milijuna kuna", izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

U sklopu akcije Flajš u srijedu je uhićena i Ana Karamarko, supruga bivšeg premijera i nekadašnjeg šefa HDZ-a, koja je nakon ispitivanja puštena da se brani sa slobode jer Uskok nije zatražio da joj se odredi istražni zatvor.

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene