Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za bivšim načelnikom općine Sibinj Ivicom Batinićem, koji je na osječkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora, izdan je nalog za raspisivanjem međunarodne tjeralice, doznaje se u petak navečer na tome sudu.


Nakon što se 31. ožujka nije pojavio na izricanju nepravomoćne presude, kojom je osuđen na kaznu zatvora dulju od pet godina za koju je obavezan istražni zatvor , osječki Županijski sud je 1. travnja dao nalog za raspisivanje tjeralice na području Hrvatske jer ga službenici brodsko-posavske policije nisu zatekli na adresi prebivališta.

Vezani članci Andrija Jarak Što će biti sa Zoranom Mamićem? "Za očekivati je da će ostati na slobodi u BiH, ali ne smije napustiti zemlju jer će u protivnome odmah biti uhićen" Zdravko Mamić Određeno kada se Zdravko Mamić mora javiti u Remetinec. Ako se ne pojavi, za njim će biti raspisana tjeralica i europski uhidbeni nalog

Nakon što je od policije zaprimljena službena obavijest da je okrivljeni, dan prije izricanja nepravomoćne presude, prešao državnu granicu između Hrvatske te Bosne i Hercegovine, osječki Županijski sud dao je nalog za raspisivanje međunarodne tjeralice.

Proglašen krivim, a policija ga ne može naći: Izdana tjeralica za bivšim načelnikom općine Sibinj!

Batinić je bio prvooptuženi u tzv. "aferi Sibinj" te ga se, uz još petoricu optuženika teretilo za korupciju, kojom je općina Sibinj oštećena za 58 milijuna kuna, a državni proračun za 1,7 milijuna kuna.

Zbog optužbi za zlouporabe zemljištem u zoni malog gospodarstva Sibinj bivši član općinskog Poglavarstva Ivan Mišković osuđen je na 5 godina i šest mjeseci zatvora, te je odmah nakon izricanja presude odveden u pritvor. Bivši zapovjednik Hrvatske kopnene vojske umirovljeni general Mladen Kruljac na godinu i šest mjeseci, a poduzetnik Ivan Rimac na tri godine i deset mjeseci zatvora. Bivši čelnik brodsko-posavskog HDZ-a Zdravko Sočković osuđen je na godinu i tri mjeseca, a autoprijevoznik Željko Garić na dvije godine zatvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook