Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za Ivicom Batinićem

Proglašen krivim, a policija ga ne može naći: Izdana tjeralica za bivšim načelnikom općine Sibinj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za Ivicom Batinićem, prvoptuženikom u tzv. aferi Sibinj, koji je jučer na osječkome Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora, raspisana je tjeralica jer ga policija jučer, pošto se nije pojavio na izricanju presude, nije pronašla ni na kućnoj adresi, doznaje se danas na sudu.

Budući da je jučer bivši načelnik općine Sibinja Ivica Batinić nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu dulju od pet godina, za koju je obvezatan istražni zatvor, predsjednik sudskog vijeća, uz rješenje o određivanju istražnog zatvora, izdao je brodsko-posavskoj Policijskoj upravi nalog za njegovo privođenje, rekao je glasnogovornik suda Miroslav Rožac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio na policiji Muškarac se dosjetio "genijalne" ideje kako pobijediti na sudu: Tjednima rođacima suca nosio darove Kaznene prijave zbog bespravne gradnje - 4 Zaradio kaznenu prijavu HDZ-ov načelnik gradi bez dozvole, a za sve krivi Dnevnik Nove TV: "Zamislite da sam umro, vi ste oštetili zajednicu, ja sam nebitan"

Sud je danas obaviješten da policija Batinića nije pronašla na adresi na kojoj ima prebivalište pa je brodsko-posavskoj Policijskoj upravi izdan nalog za raspisivanje tjeralice na temelju koje će ga tražiti na području Hrvatske.

Kruljac nakon presude: 'Nevin sam, a general Lucić je lagao!'

Sud ističe kako još nema službenih saznanja da je Batinić izvan Hrvatske, ali će, ako ga policija obavijesti da je napustio Hrvatsku, to će biti osnova za raspisivanje međunarodne tjeralice.

Batinićev branitelj, odvjetnik Dražen Matijević izjavio je jučer, nakon izricanja nepravomoćne presude, da je njegov branjenik, po saznanjima koje ima, u Zagrebu na liječničkim pretragama, a na novinarsko pitanje ima li državljanstvo BiH, odgovorio je kako za to nije čuo i ne zna, niti je to igdje navedeno u dokumentima.

Kako nam je rekao glasnogovornik Županijskog suda u Osijeku protiv Batinića se vodi još jedan proces, zajedno s, također jučer optuženim, Ivicom Miškovićem za zloporabu položaja i ovlasti. Pripremno ročište u ovom procesu bilo je zakazano za 14. ožujka, no nijedan od optuženika nije se pojavio te je ročište pomaknuto na 7. travnja.

Mišković se nakon jučerašnje presude nalazi u istražnom zatvoru, no Batinuću i dalje ni traga. Kao što je već rečeno, ukoliko se pokažu sumnje da se bivši načelnik općine Sibinj ne nalazi u Hrvatskoj u tom će slučaju biti raspisana međunarodna tjeralica ili europski uhidbeni nalog. (T.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene