Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza Accuweathera

Očekuje nas najkišovitije proljeće, a Hrvatskoj prijete poplave?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meteo servis Accuweather objavio je sezonsku prognozu za proljeće.

Ovog proljeća Hrvatska bi opet mogla imati problema s poplavama. Naime, jedan od poznatih svjetskih meteo servisa, čije su se prognoze do sada pokazale prilično točnima, Accuweather, predviđa da će južna i centralna Italija, balkanska regija pa tako i Hrvatska, Mađarska, Slovačka, Grčka i Turska ovog proljeća imati povećani rizik od poplava.

Pročitajte i ovo Poplava u Zadru Strašno nevrijeme poharalo Zadar VIDEO U samo sat vremena palo kiše koliko inače padne u mjesec dana. Dijelovi grada potopljeni, automobili pod vodom... Snažna kiša u Rijeci izazvala poplave Snažna kiša VIDEO Rijeka je opet bila pod vodom, građani ne znaju bi li se smijali ili plakali: "Ima li tko za posuditi luftić do pumpe?"

Dakle, mogla bi se ponoviti situacija od prošle godine kada su, također krajem proljeća, Hrvatska, BiH i Srbija doslovce 'plivale', a iza poplava ostale su štete od nekoliko milijardi dolara.

Ožujak, travanj i svibanj u južnom i jugoistočnom će dijelu Europe biti hladniji i s više oborina od prosjeka. Osim toga, topljenje snijega u Alpama i Karpatima povećat će nivo rijeka koje bi se mogle izliti iz korita, upozorava Accuweather.

Panika u Slavoniji: Opet puca nasip?!

U rano proljeće u planinama istočne Europe se očekuje i snijeg.

Manje oborina bi tijekom proljeća trebalo biti u Španjolskoj, Portugalu, većem dijelu Francuske te na Britanskom otočju. U ostatku Europe se ne očekuju veća odstupanja u količini oborina od prosjeka.



Za dio zapadne i srednje Europe, posebno Francusku i Njemačku, se u kasno proljeće predviđaju jake oluje. U kasno proljeće bi rizik od poplava i jakih oluja mogao biti veći u Rumunjskoj i Bugarskoj.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene