Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od novih poplava

Panika u Slavoniji: Opet puca nasip?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani Račinovaca i okolnih sela strahuju da bi im se mogao ponoviti katastrofalan scenarij od prošle godine.

Savski nasip kod Račinovaca koji je puknuo prošle godine i izazvao teške poplave u selima na istoku županjske Posavine, ponovno je počeo pucati, javlja Glas Slavonije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Godišnjica katastrofe Spomen križ na mjestu puknuća nasipa kod Rajeva Sela Slika nije dostupna Milenijske poplave FOTO I VIDEO Pogledajte kako je prije godinu dana izgledao istok Slavonije

Mještani koji su obišli nasip kažu kako su pukotine i oštećenja itekako vidljiva - kao da je netko sjekirom udario u zemlju. 'Vidimo da se nešto ozbiljno događa, a nitko nam ništa ne govori. Dobili smo informaciju da je u Račinovce stiglo 5000 vreća, pijesak i folija za oko pet kilometara nasipa, što nikako ne sluti na dobro', kažu mještani Račinovaca.

Mještani poplavljenih sela podnose tužbu zbog probijanja nasipa 

U Hrvatskim vodama kažu kako je situacija pod kontrolom te da nema mjesta panici, odnosno da se radi o planiranim radovima na sanaciji nasipa koji su počeli prošli tjedan.

Građani ipak strahuju s obzirom na to da u posljednje vrijeme ima puno padalina te pritoci Save rastu, a uskoro će se početi topiti i snijeg u Sloveniji zbog čega se boje da bi se prošlogodišnja katastrofa mogla ponoviti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene