Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I dok ustavnost Zakona o golf igralištima Ustavni sud ocjenjuje već dva mjeseca, građani su zakon, kaže najnovije istraživanje GFK, po kratkom postupku ocijenili nevaljanim.


Hrvatski građani baš nisu uvjereni da je golf zaslužio poseban zakonski tretman kakav sada ima. 84 % je protivnika nasilnoj kupnji od sadašnjih vlasnika zemlje.

Vezani članci Ilustracija Građani u panici: Zvali policiju zbog mladića s puškom. Ispostavilo se da razloga za strah nije bilo... Donald Trump Sve zbog poreza: Nećete vjerovati gdje je Trump pokopao svoju bivšu suprugu

Zakonito je i kupiti zemlju za golf bez javnog natječaja. 89 % ispitanih misli da to nije u redu. Prisilni prodavatelji još manje. A je li zakon koji legalizira kriminal i neustavan, pokušava utvrditi Ustavni sud. 'Čak nam se i u svijetu smiju zbog Zakona o golf igralištima jer smo jedina zemlja na svijetu koja ima ga ima', tvrdi Jagoda Munić iz Zelene Akcije.

Ali svijet ne razumije da je nama golf od posebnog interesa. Ako ne baš nacionalnog, nečijeg sigurno je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju