Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Makarsku je prošli mjesec došlo 30 posto manje gostiju iz BiH, a smatra se da su razlog tome nove biometrijske putovnice.


U Makarsku je u srpnju došlo čak 30 posto manje gostiju iz BiH koji inače tradicionalno ljetuju na tom području. Razlog tome mnogi vide u novom režimu prelaska granice jer građani sada moraju imati biometrijske putovnice.

Vezani članci Željko Komšić Komšić se ne slaže sa Schmidtom o izbornim reformama: ''Vrlo je opasno po budućnost BiH'' Željko Komšić Komšić i Džaferović: Srbija nastavlja provoditi svoj ratni plan kroz progon građana BiH

No zadnjih dana, posebice od kada je završio Ramazan ponovno se povećao broj gostiju iz BiH te ih je trenutačno u Makarskoj tek nešto manje nego prošle godine.

>>U Dubrovniku rekordan broj turista s kruzera 

'Što se tiče problema na granici, uopće ih nije bilo, prošli smo bez ikakvih problema, tu nam je lijepo, ovo je već druga nedjelja da smo ovdje.', rekao je Hasan Altumbabić, turist iz BiH. 'Vađenje putovnica za jednu četveročlanu obitelj možda stvara putni trošak da dođu do ovdje', kaže Elvir Islamović, turist iz BiH

'Na današnji dan imamo otprilike sličan broj gostiju iz BiH kao prošle godine i eto, nadamo se da će oni i dalje dolaziti', kaže Tonči Lalić iz turističke zajednice Makarske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook