Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tri dana

18. obljetnica: Akcijom Maslenica spojen sjever i jug RH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se obilježava 18. obljetnica vojno- redarstvene akcije Maslenica.

U toj je akciji u tri dana oslobođeno petnaestak sela te bitne strateške točke kao što su Novsko ždrilo, zrakoplovna baza Zemunik, Zračna luka Zadar i Masleničko ždrilo. Tako su ponovno spojeni sjever i jug Hrvatske, a srpski je agresor odbačen 13 kilometara od Zadra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna sjećanja ne blijede Prošlo je 29 godina od akcije Maslenica: "Taj dan sam mu čistila čizme. Kao da me kroz srce probolo to. Poginuo je u 21. godini" Slika nije dostupna Pregovori izigrani Povijesna akcija: U samo 72 sata sve se preokrenulo

>> 19 godina od akcije Maslenica: u 3 dana poginulo 18 branitelja

Akcija je počela 22. siječnja 1993. ujutro, a u njoj je poginulo 18 hrvatskih branitelja i ranjeno je 158. U spomen na poginule vijenci će biti položeni u Kašiću  i Islamu Latinskom, a u podne će se u crkvi sv. Frane u Podpragu, općina Jasenice, služiti misa, nakon koje će nastupati lokalna kulturno-umjetnička društva. Memorijalni maraton Maslenica-Posedarje-Novigrad.

Obilježavanje tri dana

Obljetnica vojno-redarstvene akcije Maslenice ove se godine obilježava tri dana, i to u Zadru te u općinama Novigradu, Jasenicama, Posedarju i Starigradu-Paklenici na čijem se području izvodila. Obilježavanje je počelo je u petak, 21. siječnja tradicionalnom budnicom u Zadru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene