Obavijesti Video Pretražite Navigacija

1,2 milijuna kuna kazni za telefoniranje u vožnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč kazni od 500 kuna za telefoniranje u vožnji, u samo dva mjeseca broj kažnjenih vozača bio je 2259, što znači da su neoprezni vozači napunili proračun s 1,2 milijuna kuna.

Od početka turističke sezone i češćih policijskih patrola na hrvatskim cestama u srpnju kažnjeno je 3204 vozača zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, što je za oko 1000 manje nego u lipnju, kad ih je zaustavljeno 4082, piše današnji Vjesnik.

Pročitajte i ovo Rupa u cesti progutala auto s dvojicom muškaraca spasila ih vojska VIDEO/FOTO "Čudo je da smo živi": Otvorila se rupa u cesti i progutala dvojicu muškaraca i automobile Vid David Krecelj drama u Zagrebu VIDEO Ovo je Mad Max kojeg je policija u nezapamćenoj potjeri lovila po cijelom Zagrebu: Priveden je

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, policija je manje kazni naplatila i za sigurnosni pojas, vožnju s mobitelom, ali i za nepropisnu brzinu. 

No, smanjen broj prekršaja može se pripisati i činjenici da su Hrvatsku preplavile kolone turista, a poznato je da u kilometarskoj koloni mnogo teže biti uhvaćen u prebrzoj vožnji. 

Podaci govore i da hrvatska policija i nije ni toliko stroga prema turistima, bez obzira na propis o nula promila alkohola u krvi vozača.

Od svih prekršitelja ipak su najopasniji alkoholizirani vozači koji skrive čak četvrtinu nesreća, u kojima ne ugrožavaju samo sebe, nego i druge sudionike u prometu.

Takvih je u dva mjeseca uhvaćeno 7286, a kazne za njih ovise, naravno, o broju promila u krvi. I u tom su slučaju najranjiviji pješaci. 

Još je veći broj onih koji, na vlastitu štetu, ne koriste pojas koji u trenutku nesreće postaje "pojas za spašavanje". 

Za vožnju bez pojasa, koja se naplaćuje 500 kuna, kažnjeno je 13. 909 vozača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene