Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Global Healthcare Management Forum

Zdravstveni menadžment postaje sve važniji u regiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravstveni stručnjaci iz cijelog svijeta susreli su se na konferenciji Global Healthcare Management Forum.

Mnogi zdravstveni stručnjaci iz Finske, Sjedinjenih Američkih Država, Španjolske, Švicarske i Njemačke, ovog su se ponedjeljka sastali na konferenciji pod nazivom Global Healthcare Management Forum te se složili da je zdravstvena industrija u ovoj regiji na dobrom putu da razvije funkcionalan sektor za upravljanje koji će povećati učinkovitost u bolnicama i drugim zdravstvenim organizacijama.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Na konferenciji u organizaciji kompanije P World i pod Philipsovim sponzorstvom, više od 200 sudionika imalo je privilegiju čuti isustva iz zdravstvenog menadžmenta i to iz prve ruke od upravitelja i ravnatelja bolnica kao što su Coxa bolnica iz Švedske, Chicago Memorial iz Amerike, Swiss leading iz Švicarske te od akreditacije Join Commission International, visoko cijenjenog međunarodnog standarda kvalitete zdravstvenih usluga.

„Mnoge organizacije vjeruju kako je novac najvažnija stvar kada se radi o zdravstvenom menadžmentu, no istina je da je vizija najbitnija“, objasnio je Bruce Komiske, jedan od velikih umova koji stoji iza dizajna najveće američke dječje bolnice. Lesley Harvey koja je do nedavno bila direktorica Royal Bolton bolnice u velikoj Britaniji dodala je kako je trening u menadžmentu vrlo bitan za liječnike i kako je to prvi korak do uspješnog vođenja bolnice.

Peter Kappert iz udruge Swiss Leading Hospitals naglasio je važnost menadžmenta kroz pružanje maksimalne skrbi za pacijenta i izvrsnu uslugu zdravstvenih djelatnika čemu bi trebale težiti sve zdravstvene organizacije.

Global Healthcare Management Forum održao se ovog ponedjeljka 11. ožujka u Hypo Centru u Zagrebu, a to je ujedno i prva globalna konferencija zdravstvenog menadžmenta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene