Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugoročno zaduženje

Vlada dala državno jamstvo za Uljanik u iznosu od 50 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak ili drugim poslovnim bankama u zemlji i/ili u inozemstvu dala državno jamstvo, za izravno dugoročno zaduženje Uljanik Brodogradilišta d.d., Pula, u ukupnom iznosu od 50 milijuna eura, uvećano za kamate i troškove.

Državno se jamstvo izdaje na rok od 5 do 7 godina, ovisno o uvjetima na financijskom tržištu u trenutku sklapanja kredita, priopćeno je iz vladina Ureda za odnose s javnošću. Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture dana je suglasnost za preuzimanje obveza na teret sredstava Državnog proračuna u 2011., u ukupnom iznosu od 5 milijuna kuna za financiranje izrade Programa održivosti i konkurentnosti željezničkog sektora. Vlada je na teret proračunske zalihe ovogodišnjeg Državnog proračuna odobrila 1,2 milijuna kuna Srpskom narodnom vijeću za rad i razvoj institucija u Republici Hrvatskoj, te 350 tisuća kuna Vijeću općina Vukovar za financiranje rada Vijeća.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se hvalio Rafaleima, najavio i što će biti iduća ulaganja u vojsku Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

>> Radnici Uljanika štrajkaju zbog neisplate plaća

Vlada je na sjednici dala suglasnost i prihvatila suorganizaciju Godišnje skupštine Europske banke za obnovu i razvoj koja će se održati u Zagrebu, 14. i 15. svibnja 2010. Donesen je i Zaključak u vezi s izradom izmjena i dopuna Strateškog okvira za razvoj 2006.-2013. Zadužuju se čelnici tijela i pravnih osoba nadležnih za provođenje mjera predviđenih Strateškim okvirom za razvoj 2006.-2013. usvojenim na sjednici Vlade održanoj 3. kolovoza 2006., da izvrše njegovu analizu te u okviru svog djelokruga predlože izmjene i dopune najkasnije do 7. travnja 2010. Dana 12. ožujka 2010., na radnom sastanku predsjednice Vlade Jadranke Kosor, njenih suradnika te predstavnika Hrvatske udruge poslodavaca usvojeni su zaključci temeljem kojih će se do početka svibnja 2010., u koordinaciji Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova Europske unije i svih relevantnih resora izvršiti analiza Strateškog okvira za razvoj 2006.-2013., te predložiti izmjene i dopune istog uvažavajući promijenjene okolnosti i potrebu redefiniranja određenih ciljeva.

Također je prihvaćeno Izvješće o radu Odbora za standarde financijskog izvještavanja za 2009. godinu. Odbor je obavljao poslove temeljem odredbi Zakona o računovodstvu koji je stupio na snagu 1. siječnja 2008. Prihvaćeno je i Izvješće o radu Odbora za javni nadzor revizije za 2009. godinu. Za financiranje aktivnosti Odbora u 2009. u Državnom proračunu Republike Hrvatske osigurana su sredstva u iznosu od 400.000 kuna. Višak od 200.774,30 kuna vraćen je u Državni proračun RH. Izmijenjena je i dopunjena Uredba o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u državnoj službi. Predlaže se kao posebne nazive radnih mjesta propisati: predstojnika Ureda Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, tajnika Povjerenstva, savjetnika u Uredu Povjerenstva, stručnog referenta u Uredu Povjerenstva te administrativnog tajnika predsjednika Povjerenstva. Obzirom da se radi o poslovima visokog ranga složenosti i odgovornosti predlažu se koeficijenti 3,50 (predstojnik Ureda Povjerenstva), 3,00 (tajnika Povjerenstva), te 2,50 (savjetnik u Uredu Povjerenstva), 1,10 (stručni referent u Uredu Povjerenstva) te 1,05 (administrativni tajnik predsjednika Povjerenstva). Predlaže se i kao posebni naziv radnog mjesta propisati radno mjesto zamjenika ravnatelja Carinske uprave, s koeficijentom složenosti 3,50 obzirom da se radi o poslovima najvišeg ranga složenosti i odgovornosti. Predloženi su i nazivi radnih mjesta u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje s pripadajućim koeficijentom složenosti poslova.

Vlada je dala i suglasnost na Statut Pravosudne akademije, kojim se uređuju ustrojstvo, djelatnost, ovlasti i način odlučivanja pojedinih tijela Pravosudne akademije, opći akti, javnost rada, sredstva za obavljanje poslova te druga pitanja od značenja za obavljanje djelatnosti i poslovanje Akademije. Osnivač Akademije je Republika Hrvatska, a osnivačka prava i dužnosti u ime osnivača obavlja Vlada RH putem Ministarstva pravosuđa. Dana je suglasnost i na Statut Agencije za lijekove i medicinske proizvode, kojim se uređuje pravni položaj, zastupanje i predstavljanje Agencije, njezina djelatnost, način poslovanja i ustrojstvo, tijela Agencije i njihov sastav, ovlasti i način odlučivanja, imovina, opći akti, tajnost podataka, obrazovanje, stručno usavršavanje i javno istupanje, javnost rada Agencije te druga pitanja značajna za obavljanje djelatnosti i poslovanje Agencije. Osnivač Akademije je Republika Hrvatska, a osnivačka prava i dužnosti u ime osnivača obavlja Vlada. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene