Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas je u brodogradilištu Brodotrogir obavljena primopredaja chemical tankera Amorina koji je porinut u srpnju prošle godine, a gradi se za tvrtku iz grupe Laurin Maritime AB - Siteam Navigator Shipping Co.Pte.Ltd.


Brod je dug 182,90 metara i širok 32,20 metara. Pokreće ga glavni pogonski stroj od 8.200 kW proizveden u susjednom brodogradilištu, Brodosplitu.

Vezani članci 3. Maj (Foto: Dnevnik.hr) Počele isplate plaća radnicima 3. maja: "Vratit ću dug banci i prijateljima" Slika nije dostupna Oni vide svjetlo na kraju tunela: Završili posao vrijedan 45 milijuna dolara!

Suradnja sa švedskom tvrtkom Laurin Maritime traje od 1999. godine, koja se do sada razvila u odličnu poslovnu suradnju i prijateljstvo rezultirajući s jedanaest tankera: Tarantell, Tintomara, Tapatio, Toccata, Tosca, Tambourin, Cavatina, Calypso, Corrido i Amorina te onaj na navozu čije se porinuće očekuje u travnju.

Direktor Brodotrogira uvjeren je da će brodogradilište opstati te i dalje graditi velike brodove, ali samo na 50 posto sadašnjeg zemljišta. Kao višak se pokazuje 200 od 1.200 radnika. Na ostatku terena ubuduće bi trebao biti servis za jahte i marina, a i pokoji manji hotel. (S.D.M./Agencija VLM)