Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgradnja autocesta u Crnoj Gori

Tvrtka Konstruktor dobila tri milijarde eura vrijedan posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Vlade Ivo Sanader je na današnjoj sjednici Vlade čestitao domaćem građevinskom konzorciju na čelu s Konstruktorom na dobivanju posla izgradnje autoceste u Crnoj Gori.

Sanader je čestitao konzorciju na poslu izgradnje 188 kilometara autoceste ocjenjujući da je taj posao, vrijedan tri milijarde eura, dokaz da hrvatske tvrtke unatoč teškim okolnostima mogu konkurirati na inozemnim tržištima. Sklopljeni posao ocijenio je značajnim za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, budući da će na njemu biti angažirano puno tvrtaka iz Hrvatske. Dodao je da su u dobivanju tog posla konzorciju pomogli dobri odnosi Hrvatske i Crne Gore te kontakti dviju Vlada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrvatska ostala kratkih rukava Savjet odbio jamstva: Propao posao stoljeća Slika nije dostupna Trebaju im garancije Hrvatska se bori sačuvati posao stoljeća u Crnoj Gori

U Hrvatskoj izgradnja autocesta ide po planu, izvijestio je državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Branko Bačić te najavio otvaranje dionice autoceste Đakovo - Osijek iza Uskrsa. Vlada je na današnjoj sjednici dala suglasnost Hrvatskim autocestama (HAC) na odluku kojom HAC uvodi pogodnosti pri plaćanju cestarina za autobuse i teška teretna vozila. Vladina suglasnost omogućuje ponovno uvođenje pogodnosti za prijevoznike koji koriste pretplatu na plaćanje cestarine.

Lakši nadzor nad kampiranjem izvan predviđenih površina

Vlada je prihvatila i Prijedlog zakona o izmjenama zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, kojim se omogućuje lakši nadzor nad kampiranjem izvan predviđenih površina te se daju jače ovlasti nadležnim službama za djelovanje u takvim situacijama. Također, Vlada je donijela Odluku o objavljivanju općih pravila o skupnim izuzećima u području državnih potpora. Time se po riječima ministra financija Ivana Šukera, postiže puna transparentnost i jednostavnija priprema davatelja i korisnika potpora za primjenu tih pravila nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene