Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrhunska ortopedska obuća

Svjetski uspjeh tvornice iz Antunovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pozitivna priča dolazi iz Antunovca kod Osijeka gdje je mala tvornica ortopedske obuće napravila velik posao. Gotovo sve što proizvedu izvoze na zahtjevno tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata. 30 radnika jedva stiže ispuniti narudžbe za unikatnom obućom - kojih je iz dana u dan sve više.

Mala tvornica, veliki posao. Znanje i stručnost u Ujedinjenim arapskim emiratima itekako su prepoznati. 'Oni svi imaju ravna stopala, a mi im svojom obućom možemo pomoći. Jako su zadovoljni', kaže ortoped i stručni suradnik tvornice Rene Van Essen.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Uhićen ubojica - 1 Nakon šest mjeseci Zločin koji je potresao Hrvatsku: Policajac optužen za ubojstvo djevojke službenim pištoljem

'Imamo dosta posla, radimo i za strano i za domaće tržište', kaže radnica Veronika Cvitković. 'Zadovoljni smo s time što imamo posla i trudimo se da ga napravimo što bolje možemo', kaže voditelj proizvodnje Davor Benčik.

Svaka cipela ili sandala - unikat. Otiske i mjere dobivaju putem e-maila. Na zahtjevno tržište nije se bilo lako probiti, ali našli su način. 'Uz pomoć svih naših ljudi koji sve ručno izrađuju i od najboljih materijala. Mislim da je to bio najveći ključ uspjeha', kaže operativna direktorica Marina Orešković.

Kolika je vrijednost njihova posla govori činjenica da sandale prodaju za 150 eura. Ali vrijedne antunovačke ruke idu dalje.
'Imamo 2 projekta na kojima trenutačno radimo. To su te arapske papuče i drugi projekt su eksluzivne cipele s posebnim uloškom i posebnom izradom', kaže Marina Orešković. Uz ovakve planove antunovačkoj obući na arapskom pijesku budućnost je osigurana.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene