Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Porezna uprava obećava da neće odustati od borbe protiv sive ekonomije, premda su službenici i njihove obitelji od uvođenja fiskalizacije počeli dobivati ozbiljne prijetnje.


Porezna je uprava u priopćenju danas navela kako su državni službenici i njihove obitelji, otkad je počelo uvođenje reda u prometu gotovinom, počeli dobivati ozbiljne prijetnje.

Vezani članci Slika nije dostupna HOK zahtjeva tržnice bez fiskalnih blagajni Slika nije dostupna Evo koliko VEĆI promet su ugostitelji prijavili nakon uvođenja fiskalnih blagajni

Unatoč prijetnjama i 'svim ostalim neugodnostima koje [službenici] svakodnevno trpe od strane obveznika, koji za razliku od većine, ne poštuju Zakon', Porezna i Ministarstvo financija obećavaju da neće odustati od svog posla.

>> EKSKLUZIVNO Evo što građani misle o fiskalnim blagajnama na tržnicama!

'Fiskalizacija u prometu gotovinom i dalje daje dobre rezultate. Usporedbom PDV obrazaca iz mjeseca svibnja 2012. i istog mjeseca 2013. godine, fizičke osobe, uglavnom ugostitelji, prikazali su isporuke uvećane za čak 59,17%, dok su male pravne osobe prikazale promet veći za 35,81%', hvale se u Poreznoj.

Ukupne isporuke kod svih djelatnosti obuhvaćenih s tri faze fiskalizacije, povećane su za 18,32%.

'Posebno želimo naglasiti da će Porezna uprava i dalje provoditi nadzor primjene odredbi Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom, još većim intenzitetom, posebice na Jadranu', navodi se u priopćenju.

'Porezna uprava posebno zahvaljuje građanima na potpori koju nam pružaju od prvog dana fiskalizacije, a koja je prema nekim istraživanjima trenutno veća od 80%, te ih poziva da i dalje aktivno sudjeluju u uvođenju reda u prometu gotovinom. Građane pozivamo da i dalje račune provjeravaju putem internetske stranice http://www.provjeri-racun.hr/provjeraracuna, sve nepravilnosti dojave pozivom u Kontakt centar Porezne uprave na besplatni broj 0800 1001 ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave', navodi se još u priopćenju.

'Uzmite račun, provjerite ga i prijavite nepravilnosti, jer 'Bez računa se ne računa!'', poručuje Porezna na kraju svog današnjeg priopćenja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook