Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija se neće priključiti Svjetskoj trgovinskoj organizaciji u ovoj godini, a malo je vjerojatno da će se to dogoditi i u idućoj, rekao je moskovski glavni pregovarač, a prenosi ruska novinska agencija RIA-Novosti.


Maksim Medvedkov, glavni pregovarač ruskog ministarstva za ekonomski razvitak i trgovinu, rekao je u ponedjeljak na poslovnoj konferenciji održanoj u zapadnom sibirskom gradu Tyumenu kako je posljedica toga da imaju dovoljno vremena da se pripreme za članstvo u WTO-u te da uvide dobre i loše strane toga članstva. 
Takva izjava čelnog ruskog pregovarača posve je oprečna ranijim izjavama dužnosnika iz Rusije i Sjedinjenih Država - jedine vodeće sile koja je odbila dati pristanak ruskom priključenju toj svjetskoj organizaciji.

Vezani članci Andrej Plenković sa sindikatima Plenković sa sindikatima: "Dogovorena povišica, rastu božićnice, regresi i dar za dijete", sindikat se još mora izjasniti Stjepan Topolnjak - 2 Sindikati nakon sastanka s Vladom: "Nismo zadovoljni. Ponuda je bolja, ali daleko je od očekivanog"

Unatoč nadama Rusije da će na G8 održanom u srpnju u Sankt Peterburgu uspjeti postići sporazum s Washingtonom, ključne razlike nisu uspjeli nadići. Rusija, jedino vodeće svjetsko gospodarstvo koje se još nalazi izvan 149-članog WTO-a sa sjedištem u Ženevi, svoju je prvu molbu za priključenje podnijela još 1993. godine.

Američka trgovinska predstavnica Susan Schwab u Sankt Peterburgu je izjavila da bi sporazum o ruskom članstvu mogao biti postignut za dva do tri mjeseca.

Ruski ministar za gospodarski razvitak i trgovinu German Gref rekao je, pak, da bi pregovori sa Sjedinjenim Državama trebali biti okončani do kraja listopada.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju