Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milanović ocijenio

Recesija će utjecati na lokalne izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na današnjoj je konferenciji za novinare ocijenio kako će 'recesija u gospodarstvu svakako utjecati na lokalne izbore, ali u stranci vjeruju da zbog toga birači neće biti obeshrabreni i ostati kod kuće na dan izbora'.

Istaknuo je da će SDP ponuditi rješenja i za gospodarsku krizu, a jedan od takvih stručnjaka koji to najbolje zna jest kandidat za zagorskoga župana, ekonomist i znanstvenik Siniša Hajdaš Dončić. Na konferenciji za novinare, na kojoj su predstavljeni stranački kandidati za čelne dužnosti u Zagorju, Milanović je ponovio da su oni otvoreni za suradnju s dosadašnjim partnerima u Zagorju s kojima obnašaju županijsku vlast: HSS-om, HNS-om i HSU-om, no dosad nisu dogovorili predizborne koalicije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milanović u Splitu 'Ako ste od mene očekivali red partizana, ustaša i vjeronauka, ništa od toga' Slika nije dostupna SDP je zadovoljan rezultatima Milanović sipa hvalospjeve Bandiću

Nakon ove gospodarske krize, više ništa neće biti kao prije: neke grane industrije će nestati i trebat će se prilagoditi novome tržištu 'Mi se u SDP-u ne igramo skrivača i izlazimo u javnost sa svojim kandidatima pa pozivamo i druge stranke da to učine jer je krajnje vrijeme - još je samo tri mjeseca do izbora', rekao je Milanović. Kandidat za župana Hajdaš Dončić je rekao da će u predizbornoj kampanji 'akcent staviti' na razvoj gospodarstva kao preduvjet za razvoj krapinsko-zagorskog područja.

'Zagorje nije otok da će ga zaobići recesija američkoga i europskog gospodarstva. Nakon ove gospodarske krize, više ništa neće biti kao prije: neke grane industrije će nestati i trebat će se prilagoditi novome tržištu. Zato i pripremamo neke nove mjere kao što je poticanje zapošljavanja žena starijih od 45 godina koje su ostale bez posla. Njima ćemo pomoći da se vlastitom proizvodnjom udruže i zajednički nastupe na tržištu. Okupit ćemo i domaća poduzeća, a moguće je i osnivanje zagorskog holdinga u kojemu bi bila komunalna poduzeća, a kojima bi se na taj način kvalitetnije upravljalo', najavio je Hajdaš Dončić.

Predsjednica zagorskih socijaldemokrata i županica Sonja Borovčak predstavila je stranačke kandidate za gradonačelnike i načelnike u Županiji ističući da u mnogim sredinama još traju pregovori o zajedničkom nastupu s drugim strankama. No, sigurno je da će SDP imati svojeg kandidata u Zaboku, Oroslavju i Zlataru, a u Krapini će najvjerojatnije poduprijeti gradonačelničku kandidaturu HNS-ova saborskog zastupnika Željka Vincelja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene