Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novac će uskoro nestati

Potpuni kolaps prijeti hrvatskoj brodogradnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska brodogradnja bila je u krizi i prije recesije, a sada joj prijeti potpuni kolaps. Novca za plaće uskoro će nestati, sindikati od Vlade traže jamstva za novi kredit, no ako ih i dobiju pitanje je koja će im banka u ovoj situaciji uopće posuditi novac.

Brodogradnja stoji. Narudžbe postoje, no nema novca da se radovi započnu. Sindikati od Vlade traže hitna jamstva za 30 milijuna eura kredita. Žale se kako jamstva već leže u ladicama ministarstva gospodarstva, no nitko ih ne potpisuje, a ministar Polančec ih ignorira. 'Mi smo uputili prije tri tjedna zahtjev gospodinu Polančecu zapravo prvi je zahtjev išao prije mjesec dana, pa smo ga ponovili prije tri tjedna i još uvijek se konkretno nismo sastali. Trebamo se odlučiti hoćemo li raditi ili nećemo, ako nećemo čekat ćemo kruzere i prodavati sladoled', rekao je Vedran Dragičević, predsjednik Sindikata metalaca.

Pročitajte i ovo Nije sve tako crno - 2 NIJE SVE TAKO CRNO Oni su koronakrizu pretvorili u poduzetničku priliku pa sve što proizvedu – odmah prodaju: "Narudžbe dolaze iz cijele Hrvatske" Novac na bankomatu, ilustracija Solidarne mjere ili kozmetika Banke donijele mjere za građane pogođene krizom, oporba nezadovoljna, ministar poručuje: ''Očekujemo više“

Ministarstvo gospodarstva odgovara: svjesni smo situacije i problema. 'Ali za razliku od onih koji organiziraju pressice mi radimo na rješavanju tih problema', rekao je Tomislav Mazal, savjetnik ministra gospodarstva. Dugo je država kupovala vrijeme. Ukucavala milijarde u gubitašku brodogradnju, no posrnula industrija nikako na zelenu granu. Škverovi su sada pred privatizacijom, no potencijalni su ulagači zbog krize sve oprezniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene