Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potpisani ugovori o nadzoru plodnosti tla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici Osječko-baranjske županije, 24 jedinica lokalne samouprave i osječkoga Poljoprivrednog fakulteta, potpisali su danas ugovore o provedbi projekta kontrole plodnosti tla na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Riječ je o nastavku projekta koji se provodi od 2003., a vrijednost ugovora je 942.000 kuna, pri čemu Županija i jedinice lokalne samouprave sudjeluju s 40, a krajnji korisnici s 20 posto. Jedan uzorak za analizu stoji 302 kune.

Pročitajte i ovo Saša Kopljar TRAJNO UREĐENO Hrvatska i Italija potpisale važan ugovor o razgraničenju u Jadranskom moru: Pogledajte što to znači Informer: Plaće - 3 EKONOMSKI POJMOVNIK Znate li koja je razlika između neto i bruto plaće, ali i od čega se plaća sve sastoji?

Župan Krešimir Bubalo kazao je kako je svrha tog projekta analizom tla dobiti preporuke za optimalnu gnojidbu poljoprivrednih kultura, kako bi se omogućila ekonomična proizvodnja, sa što manje onečišćenja poljoprivredne zemlje.

Dodao je kako je u proteklih nekoliko godina obavljena analiza 45.000 hektara tla, pri čemu je prikupljeno oko 15.000 uzoraka, a cilj je stvoriti bazu podataka, koja će poslužiti kao preporuka svim poljoprivrednim proizvođačima u Županiji.

Dekan osječkoga Poljoprivrednoga fakulteta dr. Vlado Guberac kazao je kako Županija financira više znanstveno-istraživačkih projekata te ustanove, a da je pedološka analiza tla po tome projektu preduvjet isplative poljoprivredne proizvodnje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene