Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porezna reforma?

Hrvatski poduzetnik: Obećanja o reformama slušam već 30 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon objave da je hrvatsko gospodarstvo i dalje u padu za 0,7 posto, analiziraju se potrebni budući koraci.

Poduzetnik Hrvoje Bujas kaže da obećanja o reformama od političara sluša zadnjih 30 godina. Vladi poručuje da je u dvije godine valjda snimila situaciju te da ima još dvije godine da se uhvati u koštac sa pravim problemima pri čemu ističe daleko prekobrojnu birokraciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spasila nas sezona Evo što je najviše utjecalo na pad BDP-a! Slika nije dostupna O BDP-u 'Ovo je signal da se stvari počinju ozbiljno mijenjati'

Bujas upozorava kako je potrebna prava porezna reforma. Ona bi, tvrdi poduzetnik, trebala smanjiti previsoke doprinose na plaće ali i mnoga druga porezna opterećenja za biznis, kao što je više od 500 parafiskalnih nameta.

'Mi čak imamo i porez na tvrtku u Hrvatskoj. Ispada da kad imate tvrtku morate platiti na istu porez, na godišnjoj bazi. Isto kao kad imate auto ili bilo što drugo. Pa tvrtka nije nekakva zafrkancija, pa tvrtka je model po kojem čovjek pokušava zaraditi novac i ne biti na državnoj grbači', komentira ovaj poduzetnik.

>> 'Ovo je signal da se stvari počinju ozbiljno mijenjati'

Nakon objave podatka od BDP-u potpredsjednik Vlade obećao je reforme. 'I ono što ćemo u narednom razdoblju morati napraviti brže i jasnije to su strukturne reforme koje će na neki način olabaviti rashodovnu stranu proračuna. I ubrzati fiskalnu konsolidaciju i povećati na taj način posredno konkurentnost domaćeg gospodarstva', rekao je jučer ministar Branko Grčić.

'Ako imate neto plaću cca 5 tisuća kuna ispada da na taj iznos gotovo još toliko morate plaćati državi. To mora prestati', kaže Bujas i dodaje da na taj način Vlada destimulira poduzetnike da svojim radnicima povećavaju neto plaće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene