Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Osijek: 3 projekta dobila bespovratna sredstva EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri projekta s područja Osječko-baranjske županije dobit će bespovratna sredstva programa "Cards 2004" Europske unije u iznosu od 2,54 milijuna kuna.

Riječ je o projektu "Jabuka.net", koji obuhvaća stvaranje klastera proizvođača jabuka, s ciljem stvaranja robne marke "Slavonska jabuka", čiji je nositelj Osječko-baranjska županija, dok je Ekološko društvo "Zeleni Osijek" nositelj preostala dva projekta - razvoja prekograničnog turizma u Središnjoj dunavskoj regiji te osnivanja Energetske edukacijske agencija.

Pročitajte i ovo Anđeli pred zatvaranjem: Traže pomoć - 4 Splitski Anđeli pred bankrotom Udruzi koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju prijeti zatvaranje: Država im poslala dva dezinficijensa i paketić maski Ministar Marić na sjednici Vlade (Foto: dnevnik.hr) Na sjednici Vlade Poznati troškovi komemoracije i ispraćaja Olivera Dragojevića

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo ocijenio je kako je odobravanje sredstava dokaz da se ovdašnji proizvođači mogu kvalitetno pripremiti za konkuriranje na natječajima za korištenje sredstava pretpristupnih fondova EU, dodavši kako ova Županija ima ukupno 54 projekta, ukupne vrijednosti gotovo 20 milijuna eura, koji se natječu za sredstva iz ovih fondova.

Kako je istaknuto, cilj osnivanja klastera proizvođača jabuka je promocija lokalnih poljoprivrednih proizvoda te zaštita i registracija autohtonih proizvoda u EU.

Zadaća projekta razvoja prekograničnog turizma, koji će se provoditi u suradnji s općinom Sombor u Srbiji, je obogaćivanje turističke ponude, koja će obuhvaćati Osijek, Baranju i Sombor te zajednička promocija te ponude.

Predstavnik društva Zeleni Osijek Goran Pichler kazao je kako se početak rada Energetske edukacijske agencije očekuje početkom iduće godine, a ta će ustanova informirati građane i jedinice lokalne samouprave o pitanjima uštede energije, primjene obnovljivih energetskih izvora i energetske učinkovitosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene